#Madrid –

Comunitatea Madrid simplifică procedurile administrative ale centrelor, serviciilor și unităților de sănătate din regiune odată cu aprobarea, astăzi în Consiliul Guvernatorilor, a Decretului care modifică procedurile de autorizare și înregistrare a acestora.

Odată cu noul text, guvernul regional încorporează trei noi unități în oferta de asistență medicală: Medicină Legală și Legală, Psihiatrie a Copilului și Adolescentului și Banca de Ovocite. Odată cu aceasta, în îngrijirea medicală la domiciliu se adaugă terapia ocupațională. Intrarea sa în vigoare va avea loc la scurt timp după publicarea sa în Monitorul Oficial al Comunităţii Madrid -BOCM-.

Decretul aprobat include modificările aduse reglementărilor europene și naționale care vizează în primul rând simplificarea și accelerarea procedurilor administrative, în special autorizarea funcționării centrelor de reproducere umană asistată. Sunt consolidate garanțiile de siguranță și calitate a îngrijirilor oferite pacienților din Comunitatea Madrid, atât publice, cât și private, cum ar fi păstrarea dosarelor medicale în cazul închiderii în anumite cazuri și actualizarea reglementărilor privind radiațiile ionizante. .

Prezentul decret al Executivului de la Madrid prelungește valabilitatea autorizației de la 5 la 8 ani, cu excepția centrelor de sănătate și a serviciilor de reproducere umană asistată și a unităților în care se obțin, se implantează sau se depozitează țesuturi, al căror termen va fi de patru ani. Numărul celor care urmează să își reînnoiască avizul pentru activitate este sporit prin prezentarea unei declarații responsabile cu economii economice considerabile și proceduri birocratice.

Calitate superioară și siguranță pentru sănătate

Sunt asigurate condițiile în care centrele și acele resurse cu oferta de asistență a băncilor de gameți, embrioni și țesuturi își prestează serviciile, cu autorizare în cazul închiderii definitive a acestora, pentru a asigura și garanta calitatea și siguranța celulelor umane. și țesuturi stocate în aceste bănci.

Aceste modificări vor face posibilă concilierea unei mai mari libertăți în exercitarea activităților profesionale ale centrelor de sănătate și ale profesioniștilor, cu mai puține obstacole și sarcini administrative, cu o îmbunătățire a calității și siguranței serviciilor din acest domeniu pe care le primesc locuitorii din Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid simplifică procedurile administrative ale centrelor, serviciilor și unităților de sănătate