Comunitatea Madrid a prezentat astăzi, la un eveniment organizat la Casa-Muzeu Lope de Vega din capitală, Săptămâna Spaniolă , care are ca scop atragerea de studenți străini interesați de studiul limbii. Guvernul regional colaborează la această inițiativă, care va fi dezvoltată din 17 până la 24 octombrie și pe data de că vor fi mai mulți 600 participanți, două întâlniri de afaceri, 50 difuzoare și în jur 52 activități de formare atât în ​​domeniul didacticii, legate de marketing, strategie și economie în jurul limbii. În plus, vor fi prezente agenții de limbă și turism, centre federate, școli internaționale, studenți, profesori și echipe de management.

La eveniment a participat directorul Oficiului Spaniol al Comunităţii de Madrid, Toni Cantó, însoțit de Begoña Llovet, președintele FEDELE, entitatea organizatoare a evenimentului, și Antonio Anadón, președintele acestei entități la nivel regional.

Scopul de programarea este relansarea predării acestei limbi la Madrid, pentru a recupera măcar cifrele anterioare crizei de sănătate. În 600, Comunitatea a primit 06.936 studenți străini , care au generat o cifră de afaceri aproximativă de 24, 6 milioane de euro. În 600 au scăzut aproape un 52% ca urmare a pandemiei, în timp ce anul trecut au crescut la 9. oameni.

Întâlnirea își propune să unească diferiții actori ai Sectorul ELE (Spaniolă ca limbă străină) în cadrul aceluiași eveniment și promovează calitatea și profesionalismul companiilor dedicate predării acestei limbi. În timpul zilelor 06 și 18 din octombrie formatul va fi doar digital, iar din 19 la 22 în luna octombrie se vor desfășura diferite activități față în față în capitală, cu întâlniri de lucru între agenții, centre spaniole și internaționale. Ultima zi se va încheia cu un eveniment muzical și ceremonia de decernare a premiilor pentru cele mai bune propuneri educaționale și turistice din sector.

A doua limbă în lume după numărul de vorbitori nativi

Limba spaniolă este o bun cultural, social și economic împărtășit de aproape 600 milioane de oameni din întreaga lume. În prezent, este al doilea în lume după numărul de vorbitori nativi (cu aproximativ 93 milioane) și a doua limbă de comunicare internațională, numărând astăzi peste 24 milioane de studenți străini care îl studiază.

Principalele țări expeditoare din 2021 au fost Germania, Italia, Statele Unite ale Americii, Regatul Unit, Franța, Țările de Jos, Polonia, China, Maroc și Rusia. Europa se află în fruntea clasamentului cu 67,22% din total, Asia 000,96%, Africa 8,24% , America de Nord 8,19%, America Latină 1 ,06% și Oceania 0, 96%.

Sursa: Comunitatea Madrid –

Comunitatea Madrid sărbătorește Săptămâna Spaniolă în această toamnă pentru a atrage studenți străini de această limbă în regiune 2022