Comunitatea Madrid a redus timpul mediu de așteptare pentru o intervenție chirurgicală în regiune la 65 zile, conform ultimelor date disponibile de la Ministerul Sănătății pentru luna martie. Aceasta înseamnă că pacienții care așteaptă o intervenție chirurgicală non-urgentă așteaptă în prezent 32 mai puține zile decât în ​​august, când timpul mediu era 62.

Acești indicatori arată rezultatele bune pe care le obține Serviciul de Sănătate din Madrid în gestionarea listelor de așteptare, lucrând în coordonare cu spitalele publice din regiune pentru eficientizarea asistenței pentru bolnavi, cu scopul de a recupera impactul pe care COVID- l-a avut asupra obișnuit activitate.

În plus, sistemul public de sănătate din Madrid reduce timpii de așteptare, absorbind în același timp creșterea cererii de atenție din partea populației, odată ce faza acută a pandemiei s-a încheiat, în special în consultatii cu specialistul si in domeniul testelor si tehnicilor de diagnosticare.

Astfel, in cazul intrebarilor la specialist, întârzierea medie în luna martie a fost de 45 zile , sub 45 înregistrată în luna august, în ciuda faptului că cererea a crescut în acea perioadă în 107.547 pacienți, care trec din 440.000 a 547.450.

În mod similar, în testele și tehnicile de diagnosticare, așteptarea a fost redusă cu nouă zile, mergând de la 45 atins în august 2021 la 46 anul trecut, ținând cont de faptul că în acest moment numărul persoanelor aflate pe lista de așteptare a crescut cu 25.800 cetățeni (de aproape 440. în așteptarea unui test a fost trecut la unii 138.440). In cazul interventiilor chirurgicale neurgente, numarul pacientilor aflati pe lista de asteptare este acum in jur 62.000, an nivel similar cu cel din august 2021.

Întârzierea medie națională, în 121 zile

Comunitatea Madrid se numără printre comunitățile autonome din Spania cu cea mai mică întârziere medie pentru operare, chiar și în ciuda incidența pandemiei de COVID- . Media în Spania este de 121 zile de așteptare, conform ultimelor date publicate de Ministerul Sănătății, corespunzătoare lunii iunie a lunii 2021.

Bugetele din 2021 din Comunitatea Madrid aloca mai mult de 65 milioane de euro la planul listei de așteptare, pentru a consolida activitatea extraordinară în fiecare spital public și, de asemenea, a o promova în centrele de sprijin.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid reduce un 25% timp de așteptare pentru intervenții chirurgicale