#Madrid –

Comunitatea Madrid redeschide în această sâmbătă Linia 1 de metrou după finalizarea lucrărilor de modernizare a platformei de cale între Nueva Numancia și Valdecarros, în tronsonul de sud a liniei. Restul stațiilor care își redeschid porțile sunt Portazgo, Buenos Aires, Alto del Arenal, Miguel Hernández, Sierra de Guadalupe, Villa de Vallecas, Congosto, La Gavia și Las Suertes, în timp ce Atocha va rămâne închisă pe durata lucrărilor de renovare. .extinderea liniei suburbane 11, astfel încât în ​​această perioadă trenurile nu vor opri acolo.

Sarcinile finalizate, în care Executivul regional a investit 28,9 milioane de euro, vor permite o îmbunătățire cuprinzătoare a funcționării serviciului prin reducerea timpilor de deplasare a convoiului și optimizarea lucrărilor și a costurilor de întreținere a căilor. Pe 27 septembrie a fost deja realizată redeschiderea parțială între Sol și Nueva Numancia, cu o lună înainte de prognoza inițială.

În total, s-a acționat pe 13 kilometri de traseu pentru modernizarea drumurilor, reducând astfel zgomotul și vibrațiile, și pentru încorporarea celor mai noi progrese tehnologice pe traseu, care vor contribui la creșterea confortului utilizatorilor și la reducerea incidentelor.

De când serviciul a fost întrerupt la sfârșitul lunii iunie, utilizatorii Liniei 1 de Metrou au beneficiat de un serviciu special gratuit de autobuz de schimb care a reprodus la suprafață întregul tronson suspendat.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid redeschide sâmbăta aceasta Linia 1 de metrou după finalizarea lucrărilor de modernizare