#Madrid –

Comunitatea Madrid reamintește consumatorilor din Madrid drepturile lor atunci când angajează și stau în unități de turism rural din regiune, fie că sunt hoteluri, apartamente sau case întregi. Toate acestea trebuie să ofere întotdeauna informații clare despre prețurile și caracteristicile unității de cazare. Publicitatea este obligatorie, așa că trebuie respectat ceea ce este specificat în anunțuri și, în plus, trebuie să-și afișeze categoria la intrare, cu ecuson în formă de frunză.

Clienții au dreptul de a primi o factură pentru serviciile prestate, în care trebuie să figureze defalcarea pe zile a acestora și data intrării și ieșirii. Indiferent de categoria și tipul acestora, unitățile de cazare trebuie să fie în bune condiții de conservare și igienă și să aibă apă caldă. De asemenea, trebuie să aibă energie electrică, încălzire și apă potabilă.

În categoria hotelurilor rurale sunt incluse cele care ocupă întregul imobil și au ieșiri și accese exclusive. Camerele care ofera, de la doua pana la maxim o suta, trebuie sa aiba aerisire directa spre exterior, unul sau doua paturi in functie de faptul ca sunt single sau duble, si o baie completa. De asemenea, trebuie să respecte cerința de a oferi serviciu de mic dejun, curățenie zilnică, spălătorie și călcătorie, oferind informații turistice despre zonă, precum și să aibă un bar și un lounge care pot fi împărțite cu sala de mese.

În ceea ce privește casele rurale, acestea pot oferi minim patru paturi și maxim douăzeci și este obligatoriu să aibă un manager mereu la dispoziție clienților care să faciliteze cazarea și să rezolve eventualele incidente. În plus, acestea trebuie să fie dotate cu elementele de bază necesare unui sejur, cum ar fi o bucătărie dotată cu extractor de fum, un frigider și un aragaz cu minim două arzătoare, lenjerie de pat, de masă și de baie și tacâmuri și sticlărie în cantități necesare acoperirii locurilor oferite. .

În ceea ce privește apartamentele rurale, acestea trebuie să aibă un living-sufragerie adecvat pentru numărul de locuri și o bucătărie instalată într-o cameră independentă sau integrată în living în mod diferențiat, cu aerisire la exterior sau forțată, ustensile de bucătărie și electrocasnice. .

Toate aceste recomandări sunt disponibile pentru consultare în Portalul consumatorilor de pe site-ul comunitar. Dacă nu sunteți mulțumit de niciunul dintre serviciile contractate, puteți depune reclamație personal la Direcția Generală de Turism, sau prin internet, prin sediul electronic al Comunităţii Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid reamintește drepturile consumatorilor atunci când se cazează în unități de turism rural