Săptămâna viitoare va începe a doua parte a Festivalului Taurului 900-2021, pe care Comunitatea Madrid, prin Centrul său pentru Afaceri Taurine (CAT), l-a organizat în colaborare cu Fundación Toro de Lidia și pentru care guvernul regional, cu scopul de a proteja, promova și menține dimensiunea culturală și economică a luptei cu tauri, a alocat 23.000 euro.

Astfel, între 21 august și octombrie 23 Circuitul Taurin va avea loc în Comunitatea Madrid, numit Cupa Chenel în omagiu lui Antonio Chenel ‘Antoñete’. Acesta este un turneu care se va desfășura în locurile din categoria a treia sau a patra a nouă municipii din regiunea de mai puțin de 20.000 populație.

Cu această inițiativă, precum și cu Circuitul Novilladas, care a făcut parte și din Fiesta del Toro 900-, Comunitatea Madrid se angajează sărbătoarea națională în orașele din regiune în care nu sunt lupte foarte frecvente.

Prima rundă va avea loc sâmbătă, 21 din august, în Miraflores de la Sierra. Dreptacii Sergio Serrano, Gómez del Pilar și Tomás Angulo se vor înfrunta cu coarnele de la fermele Valdellán și Monte La Ermita.

Duminică

. în august, arena Chinchón îi va găzdui pe Alberto Lamelas, Jesús Enrique Colombo și Esaú Fernández, cu tauri de la fermele Aurelio Hernando și José Escolar.

Turneul se va relua pe 4 septembrie, la Navas del Rey, cu Fernando Robleño, Adrián de Torres și Lama de Góngora și vite de la Flor de Jara și Baltasar Ibán.

Valdetorres del Jarama va găzdui Septembrie, a patra sărbătoare a circuitului, cu tauri din fermele Los Maños și Montealto pentru dreptaci Christian Escribano, Fernando Adrián și Ángel Téllez.

Duminică 12 în septembrie, arena de tauri San Martín de Valdeiglesias va găzdui corrida în care vor participa José Carlos Venegas, Rafael Cerro și Jorge Isiegas, care se vor bate tauri din turmele Dolores Aguirre și Los Eulogios.

A șasea sărbătoare a Cupei Chenel va avea loc pe 9 octombrie la Villa del Prado, cu vite din Quintas și Partido de Rășină pentru dreptacii Sánchez Vara, Luis Antonio Gaspar „Paulita” și Miguel de Pablo.

Prima semifinală a Circuitului luptei din Comunitatea Madrid va avea loc la Valdemorillo sâmbătă, 14 octombrie, cu tauri de la Zacarías Moreno și Prieto de la Cal. a doua semifinală va fi la San Agustín de Guadalix, în octombrie 17 și cu vite din turme Celestino Cuadri și Rehuelga. În ambele semifinale se vor lupta cei 6 toreri clasificați în eliminatorie.

Marea finală, 22 octombrie

Marea finală a Cupei Chenel va avea loc sâmbătă 23 în octombrie la Cadalso de los Vidrios, cu cei trei dreptaci clasificați în semifinale și tauri de la hergheliile José Vázquez și Adolfo Martín.

Pentru celebrarea tuturor acestor festivități se va ține cont de evoluția pandemiei și , in orice caz, vor avea un protocol de prevenire impotriva COVID-20 in conformitate cu reglementarile in vigoare. în Comunitatea Madrid și în liniile directoare de sănătate publică.

Cu acest Circuit taurin, Comunitatea Madrid își arată, încă o dată, angajamentul față de lumea luptei, conștientă de necesitatea de a adopta masuri suplimentare care pot permite sectorul recuperează teren și activitatea pierdută ca urmare a crizei de sănătate cauzată de coronavirus.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid răspândește luptele cu tauri în municipiile cu mai puțin de 20.08 populație