#Madrid –

Comunitatea Madrid a fost recunoscută de Asociația Spaniolă pentru Standardizare și Certificare (AENOR) cu Schema Națională de Securitate, pentru activitatea desfășurată de Agenția pentru Administrare Digitală în ceea ce privește protecția organizațiilor și instituțiilor regionale.

Pe de o parte, evidențiază politicile și procesele de guvernanță pentru securitatea sistemelor informatice ale Madrid Digital; și, pe de altă parte, elementele și infrastructurile care susțin serviciul de găzduire a sistemelor menționate ale Centrului de Procesare a Datelor.

Pentru ministrul Administrației Locale și Digitalizării, Carlos Izquierdo, „ne confruntăm cu una dintre cele mai puternice entități publice din domeniul sectorului TIC și cu un etalon în amenințările cibernetice, atât de mult încât la această certificare trebuie să adăugăm recentul premiu acordat. șefului Centrului de operațiuni de securitate cibernetică din Madrid Digital, care a primit Medalia de merit în apărarea cibernetică. Sub tutela lui, sunt evaluate în jur de 36.000 de evenimente pe secundă, ceea ce ne face să înțelegem importanța protejării instituțiilor noastre de aceste atacuri”.

În această linie, Izquierdo a regretat încă o dată că opoziția din Adunare a respins implementarea Agenției de Securitate Cibernetică, „un instrument esențial cu care să răspundem unei realități care ne preocupă pe toți și care lasă cetățeni, companii și municipalități, în special pe cel mai mic, lipsit de apărare și vulnerabil la aceste amenințări.

Madrid Digital este entitatea responsabilă pentru tehnologia informației și serviciile de comunicații ale Comunității Madrid. Deservește peste 170.000 de angajați publici distribuiți în peste 4.600 de birouri, interconectate cu aproximativ 7.300 de linii de date, peste 100.000 de linii de telefonie fixă ​​și aproximativ 25.000 de linii mobile. În plus, gestionează peste 124.000 de joburi digitale și acreditează aproximativ 300.000 de ore de instruire a utilizatorilor.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid primește de la AENOR certificatul Schemei Naționale de Securitate