Comunitatea Madrid organizează din nou campania #LeeMadrid+60, un set de activități gratuite în bibliotecile sale publice legate de lectură și divertisment cultural, destinate persoanelor peste 60 de ani. Acest segment al populației solicită tot mai mult timp liber variat și creativ.

Din ianuarie până în martie, centrele publice care participă la această inițiativă reia acest ciclu de itinerarii culturale ghidate. Antonio Mingote, din Latina, va oferi propuneri legate de istoria și evoluția parcurilor din Madrid, printre care Parcul Fuente del Berro, Quinta de los Molinos, Pasillo Verde Ferroviario și Parcul Tierno Galván.

José Luis Sampedro (Chamberí) și Pedro Salinas (Centru) pariază pe bogata geografie literară a capitalei și propun plimbări prin inima Madridului istoric, cu alternative precum El Madrid de Federico García Lorca sau El Madrid de Ramón Gómez de la. Serna , primul și El Madrid de Gustavo Adolfo Bécquer, El Madrid de Benito Pérez Galdós și El Madrid de Emilia Pardo Bazán, al doilea.

Cele trei biblioteci vor completa ciclul de itinerarii ghidate în primul trimestru al anului cu o vizită la Fundația Mapfre și la expoziția Leonora Carrington Revelation, prima expoziție antologică dedicată artistului care va avea loc în Spania.

Campania va fi extinsă și cu diferite ateliere precum atelierul de Inițiere în Egiptul Faraonic, la Antonio Mingote, care își propune să aducă civilizația Egiptului faraonic mai aproape de toți cei interesați să afle despre valea milenară a Nilului prin societatea sa. , organizare teritorială și politică, economie, religie și artă.

În cazul lui Jose Luis Sampedro se va lansa cursul de Inițiere în muzică prin liră, un prim contact cu muzica unui instrument cu multiple virtuți terapeutice. Participanții vor începe cu jocuri simple de improvizație, compoziție și melodii folclorice tradiționale.

În sfârșit, iubitorii de povestire și literatură nu pot rata Tu vida es cuento, la Biblioteca Pedro Salinas, un atelier pentru a începe în arta străveche a povestirii orale, singurul sistem de transmitere culturală care ne-a însoțit încă de la începutul timpurilor. și că și astăzi este singurul angajat în anumite companii. Această propunere își propune să transforme acest gen într-un vehicul pentru a valorifica, a profita și a învăța din experiența de viață a vârstnicilor, în care participanții vor merge într-o călătorie autobiografică pentru a învăța să povestească marea aventură care este viața lor ca și cum ar fi au fost o poveste.

Toate informațiile despre campanie și termenele și modalitatea de înscriere pot fi consultate pe Portalul Cititorului.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid organizează ateliere și itinerarii ghidate gratuite în bibliotecile sale publice pentru persoanele cu vârsta peste 60 de ani