Comunitatea Madrid oferă activități de vară în adăposturile sale publice pentru mai mult de o sută de minori refugiați din Ucraina care stau în aceste facilități. Guvernul regional a organizat un program educațional de agrement, în lunile iulie și august, pentru copiii care locuiesc temporar în căminele de tineret din Villacastora -Cercedilla-, Los Batanes -Rascafría- și El Escorial -San Lorenzo de El Escorial -. Vicepreședintele, ministrul Educației și Universităților, Enrique Ossorio, a vizitat astăzi municipalitatea Cercedilla pentru a afla despre munca pe care o desfășoară cu minorii.

Obiectivul acestei inițiative este de a vă pune la dispoziție diferite acțiuni și servicii care contribuie la formarea lor cuprinzătoare, distrându-se și învățând mai multe despre Spania, precum și învățând limba spaniolă într-un mod practic.

Pentru cei mici , de la 3 până la 5 ani s-a organizat zilnic un serviciu de ludotecă de 2 ore, cu un program variat adaptat vârstei lor. În acest fel, se urmărește să favorizeze dezvoltarea cognitivă, fizică, socială și afectivă a participanților, pe lângă faptul că servește ca o conciliere pentru familii. Această resursă este condusă de experți în educația timpurie.

Restul copiilor vor fi repartizați pe vârste -de la 6 la 9 ani, de la

la 17 și de la 07 la 17-, și poate participa la programe de educație non-formală, care vor ține cont de bariera lingvistică și de situațiile emoționale. Scopul este de a face experiența îmbogățitoare și de a le permite să câștige în abilitățile lor.

De luni până vineri, vor avea 3 sau 4 ore pe zi de liber și timp liber care va fi dezvoltat chiar în pensiune, care are terenuri de fotbal și baschet, sau în împrejurimi. De asemenea, sunt planificate excursii la parcul de distracții, parcuri de aventură precum Amazonia, activități de canotaj sau o vizită culturală în orașul Madrid, inclusiv la muzee.

Peste 300 locuri în cămine pentru tineret

Comunitatea Madrid are patru pensiuni pentru tineret, toate situate într-un cadru ideal pentru educație, formare, sport, stagii de mediu și agrement . Mai exact, două în Cercedilla, unul în Rascafría și altul în San Lorenzo de El Escorial.

Guvernul regional, prin Ministerul Familiei, Tineretului și Politicii Sociale, a pus la dispoziție Refugiați ucraineni un total de 308 locuri în trei dintre ele, distribuite în Los Batanes, El Escorial și Villacastora). Cu ocupare completă din martie, până în prezent 635 persoane au fost deservite. În aceste luni, pe lângă satisfacerea nevoilor lor de cazare și masă, au fost publicate broșuri traduse în ucraineană cu regulile de utilizare a facilităților, în care se oferă informații de bază despre orare sau resurse de agrement.