Comunitatea Madrid a prezentat astăzi constituirea 160 autobuze noi, care vor începe să furnizeze serviciul de luni a săptămânii viitoare pe liniile interurbane 625 Madrid (Moncloa–Monte Rozas), 627 (Moncloa–Villanueva de la Cañada–Brunete), 628 (Moncloa–El Cantizal), 629 (Moncloa–Las Rozas Business Park) și linia 581 (Madrid–Villanueva de la Cañada–Brunete–Quijorna).

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, David Pérez, a explicat într-un act la Villanueva de la Cañada că aceste vehicule ale Grupului Ruiz au 15 metri lungime, în care pot călători până la 75 pasageri, comparativ cu locurile 60 pe care le-au cazat pana acum, crescand de 160%.

Pérez a subliniat că toate se conformează cu reglementări europene privind emisiile și sunt dotate cu rampă dublă electrică și manuală pentru persoanele cu mobilitate redusă la ușa centrală. La fel, toate oferă WiFi, încărcătoare USB pentru dispozitive mobile și au informații vizuale și acustice despre următoarea oprire, precum și podele antiderapante și iluminare LED interioară și exterioară.

„Sunt autobuze moderne cu echipamente în care s-au îmbinat siguranța, confortul și cea mai modernă tehnologie de comunicare”, a spus consilierul, care a detaliat că Grupul Ruiz operează în regiune prin 4 linii urbane și 44 interurban, cu o vârstă medie a flotei de 4,9 ani.

Comunitatea din Madrid are o flotă de 4.160 autobuze urbane și interurbane care operează în 105 municipii din regiune. Dintre ei, 60, 4% se deplasează cu energie curată.

Sursa: Comunitatea Madrid – Se deschide Comunitatea Madrid 13 autobuze noi cu capacitate mai mare de a călători până la 160 pasageri