#Madrid –

Comunitatea Madrid va investi peste 12 milioane de euro pentru a promova utilizarea inteligenței artificiale (IA) în industrie. Ministrul digitalizării, Miguel López-Valverde, a anunțat astăzi, în cadrul micului dejun informativ organizat de Nueva Economía Fórum, că obiectivul guvernului regional este „dezvoltarea de proiecte experimentale axate pe IA pentru a optimiza sectoarele strategice, îmbunătățirea proceselor acestora și permițând mici și mijlocii- companiile de dimensiuni mari au acces la inovare.”

Consilierul a explicat că prin acest program „se va obține un mare impact economic și social, cu implicarea IMM-urilor și a marilor corporații tehnologice, startup-uri, sectorul al treilea, entitățile locale și alți agenți instituționali.” De exemplu, în spațiul lanțului de aprovizionare, puteți finanța inițiative în care AI anticipează cererea viitoare și ajustează ordinele de producție și nivelurile de stoc în consecință.

În transport, vei îmbunătăți gestionarea flotei, planificarea rutelor și luarea deciziilor în timp real, astfel încât să te poți adapta la condițiile în schimbare de pe drum și să oferi alternative în caz de aglomerație sau probleme neprevăzute. Sau în logistică, optimizați operațiunile din depozit folosind roboți autonomi care pot muta produsele mai eficient. Acest plan face parte din Programul Rețele Teritoriale de Specializare Tehnologică (RETECH) și este finanțat din fonduri europene Next Generation UE și din resursele proprii ale guvernului regional.

López-Valverde s-a referit la recenta aprobare a proiectului de Buget pentru 2024 și a evidențiat cele 512,5 milioane de euro alocate Departamentului său, ceea ce reprezintă o creștere de 45,2% față de ultimele aprobate. „Crearea unui minister specific pentru acest domeniu în această Legislatură are ca scop promovarea transformării Administrației de la Madrid pentru a îmbunătăți eficiența, transparența și accesibilitatea serviciilor publice, îmbunătățirea formării și realizarea a 40% în câțiva ani din PIB-ul nostru provine din digitalizare. , acesta fiind principalul factor de realizare a ocupării depline”, a detaliat el.

Securitate cibernetică și formare

Consilierul a indicat că noua Agenție de Securitate Cibernetică „va fi lansată în primul trimestru al anului viitor, odată ce Legea care reglementează funcționarea acesteia a trecut de procesarea sa parlamentară, și va presupune o investiție de 1,5 milioane de euro”. Noul organism, a spus el, „va propune și promova utilizarea soluțiilor de prevenire, detectare și răspuns la amenințările rețelei și va promova antreprenoriatul în ecosistemul de afaceri al sectorului”.

López-Valverde a vorbit și despre programele de instruire digitală și furnizare de echipamente pentru municipalitățile din regiune, cărora le vor fi alocate aproape 20 de milioane de euro. Acest plan, a spus el, „va include formarea a 78.000 de persoane în competențe de bază cu cursuri față în față, online sau mixte și va acorda o atenție deosebită entităților locale cu mai puțin de 20.000 de locuitori”.

Aceste măsuri deja întreprinse de Executivul regional fac parte din strategia de extindere a cunoștințelor tehnologice către toți cetățenii, și mai precis către cei care au cele mai multe dificultăți și grupuri vulnerabile. Acțiunile se vor concentra în principal pe îmbunătățirea competențelor digitale ale populației, oferirea de pedagogie privind securitatea cibernetică pentru creșterea gradului de conștientizare și prevenire a vulnerabilităților, fraudelor și amenințărilor, sau sprijinirea învățării continue a lucrătorilor din consiliu, promovarea modernizării și eficienței în furnizarea serviciilor publice.

Cursurile vor aborda aspecte precum utilizarea diferitelor aplicații și vor urma un model similar cu cel început deja cu Electronic Banking, o inițiativă concepută pentru ca persoanele în vârstă să învețe tipurile de proceduri pe care le pot face, cum ar fi verificarea tranzacțiilor și a soldului. sau efectuați transferuri și lucrați cu exemple practice și proceduri reale, cum ar fi trimiterea de bani bizuma. Pentru dezvoltarea acestora, Comunitatea Madrid va pune la dispoziție gratuit echipamentul didactic și toate mijloacele necesare, în timp ce consiliile orășenești vor asigura un spațiu pentru celebrarea lor.

De asemenea, transformarea educațională va fi consolidată cu echipamente și infrastructură informatică, iar pentru a promova angajabilitatea se vor face investiții în programe de educație, formare și recalificare profesională, asigurându-se că toți madrilenii au posibilitatea de a participa la economia digitală.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid investește 12 milioane de euro pentru a promova utilizarea inteligenței artificiale în industrie