#Madrid –

Comunitatea Madrid culminează Legislativul cu 20 de reduceri și suprimări de impozite după aprobarea, astăzi în Adunarea regională, a noilor deduceri fiscale care vor crește economiile globale pentru contribuabilii din Madrid la 700 de milioane pe an.

Măsura va intra în vigoare în luna aprilie, după publicarea sa în Monitorul Oficial al Comunităţii Madrid. Aceasta este cea de-a douăzeci și treia Lege aprobată de guvernul regional în această Legislatură care a început în 2021, din care 25% aprofundează tot felul de reduceri și eliminări de taxe care vizează întărirea economiilor interne după pandemia de COVID-19 sau situația de inflație ridicată care este înregistrată de mai bine de un an.

Reducerea avizată în Adunarea Legislativă include trei noi deduceri legate de îngrijirea persoanelor vârstnice în mediul familial; închirierea locuințelor și studii superioare; precum și extinderea procentului de deducere a altor trei deja în vigoare. Cei trei vor beneficia de aproape 700.000 de contribuabili din Madrid cu economii de până la 92 de milioane de euro în impozitul pe venitul persoanelor fizice în Declarația de venit pentru 2023.

Cât despre cei nou creați, primul se adresează familiilor, cu o deducere de 500 de euro pentru îngrijirea la domiciliu a strămoșilor peste 65 de ani sau cu dizabilități. Un altul va permite deducerea a 10% din cheltuielile legate de închirierea proprietății închiriate, precum conservarea sau reparațiile.

Cele mai recente inovații fiscale se concentrează pe domeniul învățământului superior. Astfel, acele persoane care doresc să urmeze o diplomă, un master sau un doctorat și trebuie să solicite un împrumut în acest scop, pot deduce 100% din dobândă.

Deduceri în favoarea familiilor

De asemenea, reforma Legii măsurilor fiscale aprobată de Adunare are în vedere majorarea altor reduceri deja existente, precum cea aferentă cheltuielilor cu predarea limbilor străine, care trece de la 10% la 15%, sau extinderea deducerii pentru îngrijire. a copiilor la vârstnici în situaţie de dependenţă sau handicap. În acest fel, familiile din Madrid care angajează o persoană în acest scop vor putea deduce 25% din costurile contribuției la asigurările sociale, până la 450 de euro. Familiile numeroase vor crește acest procent la 40%, cu o limită de 600 de euro.

De asemenea, se va extinde de la 30% la 40% deducerea legată de achiziționarea de acțiuni și participații sociale ale entităților noi sau recent create, precum și limita generală a deducerii anuale care merge de la 6.000 la 9.000 de euro. Pentru a-l accesa, va fi necesar să se îndeplinească, printre alte cerințe, ca participarea să se mențină pentru minim trei ani; că entitatea are domiciliul social și fiscal în Comunitatea Madrid; care desfășoară o activitate economică; sau că, în cazul majorării de capital, respectiva entitate a fost constituită în cei trei ani anteriori operațiunii.

Mai puține taxe pentru toți rezidenții din Madrid

Comunitatea Madrid a efectuat 20 de reduceri de taxe pe parcursul acestei Legislaturi, îndeplinind astfel angajamentele asumate de președintele regional, Isabel Díaz Ayuso, și referitor la taxele gestionate de guvernul regional, devenind prima CCAA din 2021 de regim comun fără propriu. taxe.

Această baterie de avantaje pentru contribuabili este legată, în afară de cele aprobate astăzi, de reducerea cu jumătate de punct în toate secțiunile baremului regional al impozitului pe venit; suprimarea ultimelor trei impozite proprii care erau în vigoare; extinderea sporului la 25% din impozitul pe cadouri între frați și între unchi și nepoți, ca în impozitul pe succesiune. De asemenea, au fost dezumflate cota de impozit pe venit regional și tranșa minimă personală și familială și au fost introduse 13 deduceri în impozit.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid încheie legislatura cu 20 de reduceri de taxe și economii anuale de 700 de milioane pentru contribuabili