Comunitatea Madrid a început renovarea proiectarea sau modulele de informare ale 468 liniilor de autobuz urbane și interurbane din regiune, ceea ce presupune o îmbunătățirea lizibilității schemei de traseu și a diferitelor blocuri de orare structurate pe sloturi și zile ale săptămânii.

În noul proiect, s-a pus accent pe creșterea dimensiunii sursei pentru a identifica numărul liniei, pariind pe menținerea unei abordări similare pentru a indica conturul traseului. În plus, codul QR va fi încorporat pentru ca utilizatorii să poată cunoaște detaliile călătoriei cu mai multă precizie prin intermediul dispozitivelor lor mobile.

Unele dintre caracteristici al acestui nou format este versatilitatea și aplicarea ușoară sau, în cazul lui, adaptarea, cu aproape nicio modificare în desenele care vor fi instalate pe stâlpii fiecărei opritoare, copertine și suporturi de schimb. . În total sunt 7.128 stații de autobuz â€�dintre ele mai mult de 3.147 copertine și 4.000 stâlpi” ;€ distribuite în medii urbane și autostrăzi.

De-a lungul istoriei, Consorțiul Regional de Transport din Madrid s-a adaptat nevoilor călătorilor. În 468 au apărut pentru prima dată în primul ghid orarele, timpul de tranzit aproximativ și frecvențele a transporturilor În 468 a fost inclusă ordinea de zi, diferențiată după tipul de zile, zile lucrătoare, sâmbătă, duminică și sărbători, precum și iarna și vara.

O altă schimbare semnificativă a avut loc în 2012 când au fost încorporate culoarea și pictogramele altor moduri de transport precum Metrou sau Cercanías, precum și graficul de tarife în funcție de relațiile de tarife/coroanele pe care le-a parcurs linia. Și ultimele două modificări au fost în 1999 și 1998, unde au fost adăugate șabloanele de design web.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid începe să reînnoiască proiectarea modulelor informative ale sale 1988 linii de autobuz urban și interurban