#Madrid –

Comunitatea Madrid începe a doua fază de pavaj și oțel a 23 de străzi din orașul său vechi din Torrejón de Velasco. Această acțiune, care afectează o suprafață de 13.700 de metri pătrați de trotuar și 2.400 de drumuri noi, a presupus o investiție de peste jumătate de milion de euro în cadrul Programului Regional de Investiții (PIR) 2022/26.

Ministrul adjunct al Președinției și Administrației Locale, José Antonio Sánchez, a vizitat orașul, făcând un tur al punctelor afectate pentru a verifica lucrările de îmbunătățire a drumurilor care vor avea impact asupra siguranței rutiere și mobilității cetățenilor, precum și asupra înfrumusețarii. Municipiul.

„PIR-ul servește la recuperarea infrastructurii tuturor municipalităților noastre și datorită acestui lucru vom putea lăsa aproape întregul centru urban perfect, asfaltat și accesibil pentru bucuria vecinilor săi”, a asigurat Sánchez. Lucrarea constă în renovarea podelelor și drumurilor, cu trotuare care vor avea o lățime de cel puțin 1,5 metri, urmând să fie construite platforme pentru ca pietonii să poată circula pe străzi înguste.

Concret, drumurile supuse remodelării, a căror perioadă de execuție estimată este de o lună și jumătate, sunt Alameda, primarul Fernando Martín, primarul José Antonio Ponce, Buen Gobernador, de la Cabaña, Casarrubuelos, Chillón, Cubas, Hospital, José Luis González Medina. , Juan Sánchez, Lina Morgan, Matadero, Moya, Pedrarias Dávila, del Pez, Prolongación de Alameda și Regajera. Tot pe drumurile din Cubas, Esquivias; în Plaza del Castillo și în trecerile Spitalului și Juan Sánchez.

Guvernul regional alocă peste 3 milioane de euro din PIR 2022/26 Torrejón de Velasco, cu 14% mai mult decât precedentul. Dintre acestea, peste jumătate de milion vor fi dedicate construcției unui depozit în zona industrială La Frontera și peste 700.000 vor fi dedicate reabilitării piscinei municipale.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid începe cea de-a doua fază a asfaltării și oțelării străzilor orașului vechi din Torrejón de Velasco