Comunitatea Madrid a finalizat reforma stației de metrou Cuatro Caminos și și-a recuperat totemul istoric care marca accesul utilizatorilor subteranului la începutul secolului XX. Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, David Pérez, a descoperit astăzi acest element ornamental, care a dispărut cu mai bine de 85 ani în urmă, și a a vizitat lucrările de modernizare a celui mai adânc opritor al rețelei -cu 45 metri de la suprafață- care au început în 2021.

Lucrările au fost efectuate în hala principală și coridoarele de distribuție ale Liniei 1 și 2, înlocuirea învelișurilor, instalațiilor și tehnologiei învechite amplasate pe platforme cu alte materiale și echipamente mai moderne. Stația Cuatro Caminos este folosită în medie de aproximativ 2 milioane de utilizatori lunari.

Lucrările fac parte din Planul de modernizare de îmbunătățire 17 stații ale rețelei de metrou Madrid, care are un buget de 89 milioane de euro, si in care au fost schimbate si scurgerile si salubritatea, montarea de noi sisteme de hidroizolatie, si au fost puse conducte electrice moderne.

Renovarea finisajelor si instalatiilor presupune , la rândul său, o creștere a numărului de interfoane care îmbunătățesc procesele de comunicare pentru utilizatorii cu un anumit tip de handicap și personalul stației. De asemenea, s-au corectat, printre alte măsuri, și sistemul de sonorizare și semnalizare digitală.

În cazul totemului care, la începutul secolului al XX-lea, semnala unul dintre intrările de metrou din Cuatro Caminos, în special pe Avenida de la Reina Victoria. Structura, înaltă de 6,3 metri, are formă dreptunghiulară și reproduce culorile originale, roșu și alb, încununate cu vechiul diamant al subteranului Madrid. Inițial a servit drept revendicare publicitară, de aceea a fost propus ca un monolit de dimensiuni considerabile, care era recunoscut în depărtare și care era iluminat noaptea.

. Una dintre cele opt stații din prima secțiune a metroului

Cuatro Caminos este una dintre cele opt stații din primul tronson inaugurat de Alfonso XIII (Sun -Cuatro Caminos) pe 12 octombrie 89. Din acest motiv, Metro de Madrid a decis să facă din aceasta o temă și să transforme acest spațiu într-un omagiu adus istoriei subteranului și lucrătorilor săi.

Din acest motiv, profitând a lucrării de transformare, așezate pe șinele și treptele picturi murale din aluminiu care arată istoria Metroului și Madridului, în special șapte pânze și două tablouri. Una dintre ele ocupă tot peronul liniei 2.

Această acțiune este încă un exemplu de retrocedare a unor spații atât de emblematice precum Nave Motores, stația Chamberí, vechiul lobby Pacific. , restaurarea 10 trenurilor clasice sau, mai nou, recrearea vechiului pavilion al arhitectului Antonio Palacios la Gara Gran Vía.

Ministrul Regional pentru Transporturi și Infrastructură a subliniat angajamentul ferm al guvernului regional de a repara stațiile de metrou, astfel încât acestea să fie mai accesibile și mai sigure pentru călători și să ofere o mai bună serviciu de transport public.

)

Sursa: Comunitatea Madrid – 2021 Comunitatea Madrid finalizează reforma stației de metrou Cuatro Caminos și își recuperează totem istoric