Comunitatea Madrid a finalizat lucrările de îmbunătățire a trei drumuri în proprietate autonomă –M-510, M-500 și M-510– în drumul său prin municipiul Guadarrama. Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, David Pérez, a vizitat astăzi lucrările de renovare care au fost efectuate în primele două.

În cazul M-614, a fost instalat la punctul kilometric 8+ 200 –la înălțimea Urbanizării Guadamolinos– un semafor de control al vitezei pentru ca șoferii să circule mai încet și, în acest fel, să sporească siguranța pietonilor în împrejurimile acestor locuințe.

În aceeași trecere au fost construite traversări mediane, un trotuar la stația de autobuz situată în urbanizarea Vallefresnos și s-au efectuat lucrări de asfaltare pe 2,6 kilometri, pe lângă armarea cu un strat de asfalt de 5 cm până la accesul pe A-6.

P érez a evidențiat necesitatea „efectuării acestor lucrări cu scopul de a îmbunătăți circulația pe acest tronson, întrucât peste 6 trec pe acest drum.. mașini pe zi, cu un procent de vehicule grele aproape de 000%”

Guvernul regional a investit un total de 200.500 euro in aceste infrastructuri rutiere, buget care este inclus in Contractele de intretinere trotuare. și Instalații de Semafor și Iluminat ale rețelei regionale, al căror scop este păstrarea și îmbunătățirea siguranței rutiere și a confortului în circulație.

. Minimizați dezvoltarea vitezei mari

Pentru Pe de altă parte, acțiunea are fost luate pe M-800, pentru a minimiza viteza mașinilor pe măsură ce trec prin municipiu. Lucrarea s-a desfășurat într-o porțiune dreaptă a unei traversări de aproximativ 800 metri care trece prin Urbanizarea La Llama și Casa Funerară municipală. .

La fel, semnalizarea verticală a fost adaptată; a îngustat benzile la 3,25 metri; a crescut lungimea umerilor; indicatoare LED implantate in trecerea de pietoni situata in vecinatatea sensului giratoriu cu M-500; si s-a interzis depasirea pe toata perioada de actiune, de la inceputul ingustarii benzii pana la sensul giratoriu, ramanand discontinue accesele existente, pentru care au fost revopsite marcajele rutiere de pe autostrada.

Stația de autobuz situată pe malul stâng, în apropierea Urbanizării La Llama, a fost și ea relocată, așa că are acum un nou itinerariu pietonal, o trecere cu pietoni și o amenajare mai coerentă în fața opririi din sensul celălalt. .

Camere de viteză didactice și un semafor de avertizare

În sfârșit, ministrul Transporturilor și Infrastructurii a evidențiat acțiunile din M-614, între urbanizările Media Luna și școala San Agustín Los Negrales. În ele au fost amplasate două radare didactice (care avertizează asupra vitezei cu care conduceți), pentru a descuraja șoferii să depășească limitele stabilite de regulile de circulație, mai ales în preajma școlilor sau în zonele frecventate de pietoni.

. )

De asemenea, a fost instalat un stâlp de avertizare semafor cu panou LED pentru a întări indicatoarele de limită de viteză și zone controlate și au fost amplasate afișe cu fond fluorescent care avertizează asupra prezenței pietonilor.

Sursa: Comunitatea Madrid – 800 Comunitatea Madrid finalizează lucrările de îmbunătățire a trei drumuri autonome pe măsură ce trece prin Guadarrama