#Madrid –

Comunitatea Madrid a asistat 1.032 de femei maghrebine victime ale violenței (980 din Maroc, 38 din Algeria și 14 din Libia), datorită unui program specific, creat în 2005, la Centrul de zi Ayaan Hirsi Alí. Obiectivul său este de a ajuta aceste persoane să își îmbunătățească sănătatea psihologică, să le susțină integrarea socială și să le consilieze și să le informeze cu privire la resursele de care dispun.

Ministrul Familiei, Tineretului și Afacerilor Sociale, Ana Dávila, a vizitat astăzi acest spațiu, al cărui serviciu este extins oricărei femei care a suferit un agresat sau este în pericol de excludere, pentru a afla din prima mână despre activitatea desfășurată de profesioniștii din îmbunătățirea stimei de sine, sfaturi privind rezolvarea conflictelor sau îndrumări pentru plasarea unui loc de muncă, printre altele. Numai în 2023, un total de 470 de utilizatori au trecut prin acest dispozitiv, care face parte din Rețeaua cuprinzătoare de îngrijire a violenței a guvernului regional.

Această resursă publică a fost creată pentru a ajuta femeile cu vârsta de 18 ani și peste care se află într-o situație de vulnerabilitate sau conflict din cauza circumstanțelor personale, familiale, sociale sau din cauza statutului lor de victime. Intervenția este axată pe generarea unei legături care să le permită să cadă de acord asupra modalităților de a-și consolida capacitățile și de a-și îmbunătăți condițiile de viață.

În activitatea sa zilnică cu acești cetățeni magrebieni, Centrul de zi Ayaan Hirsi Alí are ajutorul unui mediator cultural care îi asistă direct și îi sprijină și consiliază pe restul tehnicienilor care lucrează în fiecare dintre domenii. În plus, au loc ateliere de lucru legate de alfabetizare, relaxare, spaniolă și activități pentru a sărbători 8 martie (Ziua Internațională a Femeii) și 25 noiembrie (Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeii).

Echipa multidisciplinara cu 13 profesionisti

Acest program are o echipă multidisciplinară de 13 profesioniști care include un mediator cultural, un asistent social, doi psihologi, trei educatori sociali, un avocat, un consilier, un educator pentru copilărie, doi administratori și un director.

De la implementarea în 2005 a Legii cuprinzătoare împotriva violenței de gen a Comunității Madrid, a fost dezvoltată o rețea extinsă de dispozitive, cum ar fi primul Centru de criză deschis 24 de ore, Centrul de îngrijire cuprinzătoare (CIMASCAM), adolescenții, asistența juridică. serviciul, resursa mobilă împotriva traficului sau cele 55 de puncte municipale.

În plus, în modalitatea rezidențială există mai multe modalități precum centre de urgență, adăposturi, apartamente supravegheate, cămine rezidențiale pentru tineri și pentru deținuți și foști deținuți, care însumează un total de 308 locuri pentru victime și membri ai familiei.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid facilitează integrarea socială și îngrijirea psihologică a peste 1.000 de femei din Maghreb victime ale violenței