#Madrid –

Directorul general Comerț, Consum și Servicii, Marta Nieto, a participat la prezentarea raportului „Femeile în franciză. Spania 2023”, publicat de Asociația Spaniolă a Francizelor (AEF). Comunitatea Madrid este autonomia care are cel mai mare număr de femei francizate la nivel național.

81,52% dintre femeile francizate sunt concentrate în patru comunități autonome: Madrid, Catalonia, Valencia și Andaluzia, potrivit analizei efectuate de AEF. Mai exact, în Comunitatea Madrid sunt 6.417 femei în această situație, ceea ce reprezintă 34,29% din totalul național.

Printre alte date, studiul indică faptul că femeile constituie 33,3% din numărul total de francizați din Spania, 58,1% dintre ele concentrându-se în cele cinci mari segmente ale sectorului – alimentație, frumusețe, ospitalitate, modă și servicii. De asemenea, 69,6% dintre companiile de franciză au prezența femeilor în organele lor de conducere, ocupând până la 38,33% din funcțiile de conducere din principalele sectoare.

Raportul, care are colaborarea Secretarului de Stat pentru Comerț și Banco Sabadell, este un studiu de pionierat care analizează prezența femeilor în sectorul francizelor, subliniind funcțiile de conducere superioară și evidențiază rolul său pe această piață.

Franciza este un model de afaceri matur, cu rădăcini adânci în regiunea noastră, pentru care optează mulți antreprenori. Rezultatele studiului arată că rolul femeilor în sector se consolidează, iar decalajul dintre bărbați și femei se reduce, astfel că procentele oferite sunt destinate să crească.

În prezent, Comunitatea Madrid conduce, la nivel național, în toate variabilele sectorului francizelor. Aceasta este autonomia care are cel mai mare număr de centre de franciză. Din cele 1.375 de rețele care alcătuiesc sistemul la nivel național, regiunea noastră găzduiește 401 mărci. La fel, în Comunitatea noastră sunt cele mai multe magazine deschise, 29.007 unități. Este și autonomia în care centralele facturează cel mai mult, în total 12.802,1 milioane de euro, și generează cele mai multe locuri de muncă, 136.582 locuri de muncă.

La prezentarea studiului, directorul general al Comerțului, Consumului și Serviciilor, Marta Nieto, a fost însoțit de președintele Asociației Spaniole de Francize, Luisa Masuet, de directorul executiv al acesteia, Eduardo Abadía, și de directorul Sabadell Franchises, Inmaculada Núñez. . În urma acestui eveniment a avut loc o masă rotundă, moderată de jurnalista Jara Abella, la care a participat și Marta Nieto, în compania francizorilor și antreprenorilor.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid este în fruntea numărului de femei francizate