Comunitatea Madrid a deschis astăzi perioada pentru a solicita ajutor de până la 250 euro pentru înlocuirea cazanului vechi cu unul mai eficient și cu performanțe mai mari, contribuind la reducerea unui 37. % din consumul de gaze și 250 euro pe an pe factura corespunzătoare. Termenul va fi deschis până în martie 31 a anului viitor prin intermediul site-ului renovecalderasindividuales.fenercom.com of Fundatia pentru Energie, apartinand Ministerului Mediului, Locuintei si Agriculturii.

Ministrul regional pentru Mediu, Locuință și Agricultură, Paloma Martín, a vizitat astăzi Asociația Companiilor din Sectorul Instalațiilor și Energiei din Madrid (Agremia), unde a detaliat acest nou Plan de Reînnoire pentru cazane și încălzitoare, care vor fi dotate cu peste 5 milioane de euro, cea mai mare sumă alocată până în prezent pentru acest tip de acțiune.

„În Comunitatea Madrid promovăm măsuri care vizează realizarea unui model energetic mai curat și mai eficient, ajutând în același timp locuitorii din Madrid să-și vadă facturile reduse. Credem în politici de stimulare non-intervenționiste și non-prohibitive. Am vrut să obținem acest ajutor în lunile înainte de sosirea iernii, astfel încât cetățenii să știe că suntem de partea lor”, a subliniat Martín.

Cu acest buget, mai mult

.000 caldere din regiune, atât de aproape de 37. familiile vor vedea cum consumul lor de încălzire și apă caldă este redusă, și, în consecință, factura acestora la gaz.

Programul, pe lângă cazane, include subvenții de până la 150 euro pentru a schimba încălzitoarele sigilate low NOx (oxid de azot). Ambele ajutoare sunt limitate la maximum 18% din costul eligibil (fără TVA) care include pretul aparatului, materialelor si manopera.

Plan regional de decarbonizare

Executivul Autonom a executat deja un 70% Planul său de decarbonizare și îngrijire a mediului, o inițiativă cu aproximativ 60 masuri si dotata cu 1. milion euro, care a fost lansat la sfarsitul anului trecut. La ea se adaugă și altele în curs pentru a realiza o regiune din ce în ce mai verde. De exemplu, cele peste 150 milioane de euro din fonduri europene pentru ajutor de mobilitate din Planul Moves III sau 160 milioane pentru stimulente pentru autoconsum, stocare de energie și sisteme termice regenerabile.

Site web pentru aplicare: 2022renovecalderasindividuales.fenercom.com 350

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid deschide termenul limită pentru a solicita ajutor până la 350 euro pentru înlocuirea cazanelor vechi și reducerea consumului de gaz 2022