#Madrid –

Comunitatea Madrid a dedicat prima Zi de Piață din toamnă organizată de Camera Agrară producției de vin din regiunea cu Denumire de Origine. Obiectivul este de a promova cunoașterea și consumul vinurilor din Madrid în varietatea lor de alb, roșu și roze, produse care sunt din ce în ce mai apreciate și premiate în prestigioase competiții naționale și internaționale.

Ministrul adjunct al Mediului, Agriculturii și Amenajării Teritoriului, Rafael García, a vizitat astăzi această expoziție, care, ca în fiecare lună, a avut loc la Casa de Campo din capitală, și unde cetățenii „pot cumpăra și gusta mâncarea de proximitate care fermierii și fermierii noștri produc.” La fel, cu această ocazie au putut gusta și călca struguri în stil tradițional, „pentru a arăta o tehnică ancestrală prin care mustul este extras și apoi fermentat”, a subliniat el.

DO Vinos de Madrid a fost aprobat în 1990. În prezent, are 8.528 de hectare de vii înregistrate, repartizate pe 12.387 de parcele și cu 3.038 de viticultori care le cultivă și le produc în patru subzone: Arganda del Rey, El Molar, Navalcarnero și San Martín de Valdeigles. , toți cu reprezentare în acest eveniment.

Anul acesta, lipsa ploilor și temperaturile ridicate înregistrate în lunile martie, aprilie și mai au accelerat maturarea fructelor, producând un avans neobișnuit în recolta, care a început la sfârșitul lunii iulie. Pentru controlul calității produsului, inspectorii din Consiliul de Reglementare al Ministerului acționează în crame încă de la începutul sezonului, verificând proveniența strugurilor, cantitatea de fructe care intră în cramă, randamentul strugurilor/must și practicile de fabricaţie.

În total, 11 crame au participat la această Zi a Pieței Camerei Agrare: Aumesquet Garrido și Bodega Siguín (Cadalso de los Vidrios), San Andrés și Vinos Jeromín (Villarejo de Salvanés), Tinta Castiza (El Molar); Virgen de la Poveda și Mario Sampedro (Villa del Prado); și Crianza și Degustare (Colmenar de Oreja-Venturada). La fel, Zecchini Vermut (Valdemoro); Laguna (Villaconejos) și Sietermitas de San Martín (San Martín de Valdeiglesias).

Șase mărci de calitate remarcabile

Pe lângă recunoașterea vinului, există și alte șase trăsături distinctive de calitate în regiune, cum ar fi: Marca de garantare a uleiului; Carnea cu indicație geografică protejată (IGP) din Sierra de Guadarrama; Denumirea geografică Anís Chinchón; Eticheta agriculturii ecologice; Marca de garanție Huerta de Villa del Prado; și denumirea de calitate a măslinelor Campo Real

Executivul regional subvenționează activitățile Camerei Agrare cu 350.000 de euro anual și, în acest fel, continuă să susțină sectorul primar și industria alimentară, fundamentale pentru Comunitatea Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid dedică prima Zi de Piață din toamnă producției de vin din regiunea cu Denumire de Origine