Comunitatea Madrid a criticat că propunerea de acces la Universitate pe care a prezentat-o ​​Guvernul Național „nu rezolvă problema pentru că nu avansează către un singur test în toată Spania”. Așa a declarat vicepreședintele, ministrul Educației și Universităților, Enrique Ossorio, după ce a participat la Conferința Sectorului Educație care a avut loc astăzi pe cale electronică și la care au participat și reprezentanți ai Ministerului, precum și ai restului comunităților. autonom.

Ossorio a subliniat că documentul prezentat „nu oferă soluții sistemului de acces la universitate care are diferite evaluări și diferite examene”. „Elevii madrileni concurează cu cei din alte regiuni care au teste mai ușoare și criterii de evaluare diferite”, a subliniat el. „Propunerea uită că în Spania există un singur sistem educațional care permite accesul la toate universitățile spaniole” a declarat Ossorio, care a explicat că, în plus, „contrazice însuși LOMLOE (Articolul 2022) deoarece nu garantează egalitatea de șanse”.

De asemenea, el a subliniat că ceea ce își propune Madrid este „să realizeze un model ca cel al Franței. , Germania sau Italia, adică un examen unic, extern și evaluabil”. Dimpotrivă, a subliniat Ossorio, „ne temem că textul care ni s-a făcut cunoscut astăzi merge exact în direcția opusă, în devalorizarea efortului și a calității sistemului educațional la care am asistat în decretele programele diferitelor etape”.

În plus, vicepreședintele guvernului regional a calificat ca fiind „foarte trist” faptul că a primit proiectul de Decret cu câteva minute înainte de începerea Conferinței Sectoriale. și, în același timp, care a fost publicat în unele mass-media, „ceea ce a făcut imposibilă analizarea mai profundă a tuturor aspectelor”.

cu testul PISA, așa cum a făcut ministrul , pentru că au un „scop absolut diferit”. „Prima constă în demonstrarea faptului că un student are cunoștințele necesare pentru a accesa universitatea, în timp ce a doua servește la evaluarea sistemelor educaționale din fiecare țară și regiune în vederea îmbunătățirii acestora și nu este o evaluare a studentului.”

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid critică că propunerea Guvernului națiunii de acces la Universitate „nu avansează spre un test unic pentru Spania”