#Madrid –

Comunitatea Madrid va crește investițiile pentru serviciul de consiliere juridică cu aproape 60% în 2023 în municipalitățile din regiunea de est. Consiliul Guvernatorilor a aprobat, în ședința din această săptămână, alocarea a 270.000 de euro printr-o subvenție directă într-un acord cu Baroul Alcalá de Henares (ICAAH) pentru ca acesta să poată presta acest serviciu.

Măsura, de care vor beneficia peste 800.000 de locuitori din 48 de municipii din circumscripțiile judiciare Alcalá de Henares, Coslada, Torrejón de Ardoz și Arganda del Rey, vine după ce luna aceasta i s-a dat și undă verde la 1,1 milioane de euro pentru ca populația din restul regiunii pot beneficia de acelasi drept.

Obiectivul este de a consolida și garanta că fiecare cetățean poate beneficia de protecție judiciară efectivă, în exercitarea drepturilor și intereselor sale legitime, incluse în Constituția Spaniei.

În acest fel, se asigură consiliere și îndrumare în materie juridică cu caracter general, drept social, contencios administrativ, ipotecă, victime ale infracțiunilor și urii, minori și tineri infractori sau cei peste 65 de ani, printre altele. De asemenea, se asigură acoperire serviciilor juridice pentru străini, cu caracter penitenciar sau de mediere.

Pe de altă parte, Consiliul Guvernatorilor a autorizat să investească încă 120.000 de euro în cursul acestui an în Serviciul gratuit de reprezentare procesuală oferit de Ilustrul Colegiu al Avocaților din Madrid, activitate în care Comunitatea Madrid a fost un pionier, plasându-se la în fruntea ajutorului pe care îl pot primi victimele infracţiunilor.

Finanțarea serviciilor de îndrumare juridică și reprezentare procesuală și toate celelalte acțiuni ale guvernului regional legate de justiția gratuită, constituie unul dintre pilonii competențelor pe care, prin Ministerul Președinției, Justiției și Internelor, le are Executivul Regional în materie de Administrarea justitiei.

În acest sens, tot prin Consiliul Guvernatorilor, s-a dat undă verde în ultimele luni de februarie și martie, unei investiții de peste 50 de milioane de euro pentru ca madrilenii să poată beneficia de serviciul juridic și de justiție gratuită, acordate prin subvenții asociațiilor profesionale ale avocaților și avocaților.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid crește investițiile pentru îndrumare juridică cu aproape 60% în 48 de municipalități din estul regiunii