Bugetul totalizează 121,8 milioane de euro pentru garantarea continuității subvenției. Dotarea reprezintă o creștere de aproape 40 milioane față de cheltuielile multianuale autorizate în ianuarie (121,5 milioane), cu scopul de a răspunde tuturor cererilor care îndeplinesc cerințele stabilite pentru a fi beneficiar.

Această inițiativă este unul dintre angajamentele majore ale Strategiei de naștere a Guvernului de la Madrid, care include mai mult de 72 spectacole și aproximativ 5.10 milioane de investiții publice pentru creșterea numărului de nașteri și eliminarea oricărui obstacol care împiedică sau împiedică proiectele familiale din Madrid. Buna primire pe care a avut-o această măsură se reflectă în cele peste 5. femei și adoptatori din regiune care beneficiază în prezent de aceste ajutoare în doar 10 luni de la intrarea sa în vigoare.

Ajutorul financiar pentru nașterea Comunității Madrid constă într-un abonament lunar de 121 euro din luna a cincea de sarcină până când copilul împlinește doi ani, cu care suma totală poate ajunge 21.121 euro pentru fiecare beneficiar.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid a crescut aproape de 72% investiția pentru ajutorul dvs. de la 2022 euro lunar pentru mamele sub 23 ani