Comunitatea Madrid a creat Premiile pentru Știință în limba spaniolă pentru a valorifica activitatea oamenilor și a entităților în promovarea cercetării destinate publicului larg. În această primă ediție, lucrările trebuie depuse înainte de 31 ianuarie, cu condiția să îndeplinească cerința de a fi fost publicate sau emise în perioada 1 ianuarie 2018 – 31 august 2022.

Premiile, acordate de Fundația madri+d, care urmăresc să încurajeze utilizarea limbii spaniole pentru diseminarea acestui tip de cunoștințe, vor fi împărțite în șase categorii: Cea mai bună traducere în spaniolă a lucrărilor științifice sau eseu în spaniolă a lucrărilor publicate relevante. în alte limbi; Diseminare în mediile native digitale și convenționale; Recunoașterea unei cariere remarcabile; Inițiativa de popularizare a științei și colecția de popularizare.

Juriul va fi format din șapte profesioniști dedicați comunicării, cercetării, predării și managementului. Publicațiile vor fi evaluate pe baza interesului pentru actualitatea, originalitatea, claritatea expozițională și simțul critic, capacitatea de a ajunge la un public larg și divers, utilizarea limbajului informativ, păstrând în același timp rigoarea conținutului acestuia și impactul pe care l-au avut asupra mass-media.

Pentru aceste premii poate aplica orice persoană, entitate, asociație sau instituție. Rezoluția apelului va fi făcută publică înainte de 31 martie a aceluiași an. Câștigătorii vor primi o statuetă și o diplomă de acreditare, pe lângă o dotare economică de 3.000 de euro, cu excepția modalității care evidențiază recunoașterea traiectoriei. Cei interesați pot consulta bazele pe web https://www.madrimasd.org/premios-ciencia-en-espanol.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid creează Premiile pentru Știință în limba spaniolă pentru a evidenția diseminarea și promovarea cercetării