#Madrid –

Comunitatea Madrid va consolida serviciul pe liniile de metrou 1, 2, 4 și 5 în această joi cu până la 55% pentru Sărbătoarea Națională pentru a facilita accesul la evenimentul central al paradei Forțelor Armate, între piețele Neptun și Columb din Madrid. .

Planul special de mobilitate întocmit pentru această data de 12 octombrie de către Departamentul Locuințe, Transport și Infrastructură va fi operațional între orele 9:30 și 14:30, iar în cazul liniilor 1 și 2 va fi și extins cu 20% între 17:00 și 23:00 deoarece este sărbătoare.

Cea mai mare întărire în transportul public va avea loc la prima oră dimineață pe Linia 2 de Metrou, care va merge de la 9 la 14 trenuri în circulație, ceea ce reprezintă o creștere de 55%. În total, pe cele patru linii vor fi activate 63 de convoai față de cele 45 obișnuite, ceea ce înseamnă, în medie, cu 40% mai mult.

Creșterea trecerii trenului va avea suport specific pentru întreținerea dotărilor și a dispozitivului de securitate. De asemenea, s-a planificat organizarea posibilelor fluxuri de intrare și ieșire la cele mai apropiate stații pentru a garanta tranzitul normal al călătorilor, pentru care personalul de deservire a utilizatorilor va fi mărit. Dacă este necesar, și pentru a evita aglomerația, vor fi afișate indicatoare pentru a facilita călătoria călătorilor.

Pe de altă parte, pentru a garanta accesul cu transportul public la concertul Carlos Vives, care va avea loc sâmbătă în Puerta de Alcalá, în cadrul evenimentelor din Hispanitatea 2023 organizat de guvernul regional, Metro de Madrid va extinde, de asemenea, serviciul de tren pe liniile 1, 2 și 4 cu până la 30% de la ora 11:00 până la aproximativ 15:30.

De asemenea, cu ocazia festivalurilor locale din cartierul Pilar din cartierul Fuencarral-El Pardo al capitalei, Consorțiul Regional de Transport va consolida oferta liniilor de autobuz 49 și 128 după-amiaza.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid consolidează serviciul pe liniile de metrou cu până la 55% pentru Sărbătoarea Națională și Hispanică din 2023