#Madrid –

Comunitatea Madrid a atras peste 563.000 de persoane în Hispanidad 2023, cu 156% mai mult decât în ​​ediția precedentă, cifră care consolidează această expoziție ca principalul eveniment cultural în limba spaniolă și o referință atunci când vine vorba de a da vizibilitate ibero-americanului. culturi din întreaga lume.

Printre cele mai mari evenimente desfășurate cu ocazia acestui eveniment, organizat de guvernul regional în perioada 6 – 15 octombrie, se remarcă concertele cântărețului columbian Carlos Vives, care au umplut împrejurimile Puerta de Alcalá cu peste 100.000 de spectatori; și cea a argentinianului Tequila, care a făcut să vibreze peste 10.000 de oameni în spectacolul lor în Plaza Mayor a capitalei.

Parada multiculturală a avut și un public numeros, care, pe 7 octombrie, a reușit să adune 12.000 de participanți între străzile Bravo Murillo și Cea Bermúdez și Glorieta de Bilbao.

La fel, capacitatea planificată a fost atinsă în aproape toate activitățile desfășurate în spații închise, în timp ce piețe emblematice precum Callao, Puerta del Sol, Mayor și España au reușit să atragă 364.000 de persoane în diferite spectacole precum cele ale lui Cupidon, Carlos Sadness. , Delaporte, Havana d’Primera, Vicente García sau amintita Tequila.

La fel, anul acesta, ca noutate, s-a desfășurat o săptămână dedicată gastronomiei, în care 150 de unități de ospitalitate hispano-americane din Madrid și-au prezentat cele mai bune mâncăruri tradiționale.

În final, în cadrul acestui program a fost organizată prima cursă populară Hispanitatea 2023cu aproximativ 1.000 de participanți și, în cadrul festivalului de muzică, MadBlue, Au concertat formații precum Arde Bogotá și Miss Caffeina, atrăgând 17.000 de spectatori.

165 de activități, 50 de spații și 700 de artiști invitați

Cu motto-ul Toate accentele se potrivesc în Madrid, evenimentul a oferit 165 de activități de muzică, arte spectacolului, folclor, literatură și gastronomie, printre alte propuneri. În plus, s-a extins în aproape 50 de spații în care s-au susținut 86 de concerte, 26 de propuneri de teatru și 24 de spectacole de dans.

Ediția din acest an a avut prezența a 700 de artiști din 17 naționalități, evidențiind participarea Republicii Dominicane, ca țară invitată. De asemenea, ca noutate, s-a alăturat și Consiliul Local al Capitalei, cu programarea mai multor evenimente în piețele municipale și în Matadero; și din Sevilla, care a organizat spectacolul Bonyé Group, tot din țara Caraibe.

Această inițiativă a avut colaborarea unor instituții culturale precum Ateneo de Madrid, Biblioteca Națională a Spaniei, Academia Regală Spaniolă, Muzeul Naval, Muzeul Cerralbo, Grădina Botanică Regală, Casa de America, Casa de México, Casa de Asia sau CaixaForum, la care trebuie să adăugăm câteva galerii de artă.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid consolidează Hispanidad 2023 ca marele eveniment cultural în limba spaniolă, reunind peste 563.000 de persoane