Comunitatea Madrid a avansat achiziția de 160 . mai multe vaccinuri împotriva papilomavirusului uman (HPV) destinate copiilor din 12 ani, în așteptarea actualizării programului comun de vaccinare al Sistemului Național de Sănătate (SNS) de către Ministerul Sănătății. Achizitionarea acestor doze presupune o investitie de 7.550. euro aprobat astăzi de Consiliul guvernatorilor.

Comunitatea își propune să revizuiască periodic calendarul de vaccinare începând cu ianuarie 2023 să includă, printre altele, imunizarea împotriva HPV la minorii de sex masculin, înțelegând că cetățenii trebuie să aibă un calendar comun pentru toată viața. În acest scop, Ministerul Sănătății îndeamnă Ministerul Sănătății să aprobe actualizările necesare pe baza dovezilor științifice în Consiliul Interteritorial de Sănătate.

În acest moment Programul de imunizare HPV include fete în vârstă 12, precum și grupuri de risc . Inocularea împotriva virusului papiloma uman se realizează într-un regim de două doze.

De asemenea, în așteptarea următoarei actualizări a calendarului de vaccinare SNS pentru , Comunitatea va achiziționa 19.250 doza mai mare impotriva meningococului B pentru a fi administrata copiilor sub un an in schema de trei doze, ceea ce reprezinta o investitie de 4.640.640 euro.

Achiziția aprobată de Consiliul guvernatorilor se adaugă la 550.000 doza de 000 diferite tipuri de vaccinuri achizitionate pentru programele prevazute in graficul de 2022.