#Madrid –

Comunitatea Madrid a autorizat astăzi, în ședința Consiliului de Guvern, să aloce un total de 5 milioane de euro în 2023 în ajutoare pentru despăgubiri pentru deces și daune fizice și psihice aduse victimelor terorismului.

De la aprobarea în 2018 a Legii pentru Protecția Recunoașterii și Memoriei Victimelor Terorismului, guvernul regional a alocat peste 65 de milioane de euro care se adaugă la această nouă dotare. Până în prezent, au fost solicitate 1.500 de plăți compensatorii.

Prelucrarea acestui ajutor se realizează prin intermediul Comisarului Guvernului Comunității Madrid pentru Atenția Victimelor Terorismului, organism autonom dependent de Ministerul Președinției, Justiției și Administrației Locale. A oferit peste 3.000 de servicii în ultimii patru ani pentru a le satisface nevoile, iar majoritatea au fost în persoană.

Pe lângă beneficiile financiare, Executivul autonom alocă anual 300.000 de euro pentru a subvenționa asociații, fundații, sau entități nonprofit, incluse în registrul regional sau de stat, al căror scop este reprezentarea și apărarea intereselor celor afectați, precum și precum familiile lor sau persoanele cu care trăiesc.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid autorizează un ajutor de 5 milioane de euro pentru victimele terorismului