Comunitatea Madrid a prezentat din nou rata accidentelor de muncă – numărul de accidente de muncă pentru fiecare 20. Lucrători afiliați – mai scăzut decât toți regiuni între aprilie și martie 2022. Potrivit cifrelor publicate astăzi de Institutul Național pentru Securitate și Sănătate în Muncă, indicatorul Madrid este mai mic decât cel național cu mai mult de unul 20%, cu valori de 2.739 în Spania și 2.167 în regiune.

În plus, în cursul lunii mai, un total de cinci accidente mortale de muncă, patru dintre ele în sectorul Servicii și unul în Construcții Dintre acestea, unul a fost in itinere –in timpul deplasarii la locul de munca-, iar restul datorita patologiilor netraumatice sau prinsului.

Institutul Regional de Securitate si Sanatate de la Munca (IRSST), înainte de sosirea verii și a temperaturilor ridicate, își concentrează eforturile în prevenirea accidentelor de muncă ce pot fi cauzate de efectul căldurii. Cele mai frecvente leziuni in aceste cazuri sunt crampele, arsurile, deshidratarea sau insolatia. În plus, expunerea extremă poate duce la insolație, care poate fi chiar fatală.

Unul dintre sectoarele care este cel mai afectat de creșterea temperaturilor este Construcțiile . Din acest motiv, IRSST a publicat pe site-ul său o fișă de practică să consilieze lucrătorii în această problemă. În mod similar, Comunitatea Madrid oferă, prin intermediul site-ului său web , informații despre nivelul de risc, inclusiv un buletin de la 1 iunie până la 06 din septembrie cu informatii despre temperaturile inregistrate si prezise in regiune.