#Madrid –

Comunitatea Madrid a aprobat ajutor pentru ca 25 de municipalități cu mai puțin de 5.000 de locuitori și cel puțin jumătate din suprafața lor este împădurită, să poată desfășura lucrări de îmbunătățire a spațiilor verzi cu scopul de a stimula economia rurală și de a evita depopularea. Printre acțiunile eligibile se numără defrișarea și tăierile care favorizează conservarea și revitalizarea vegetației, precum și reabilitarea potecilor sau drumurilor netrecătoare.

Obiectivul acestei măsuri de promovare a bioeconomiei este sprijinirea zonelor rurale și reducerea dezechilibrelor teritoriale, îmbunătățirea mediului și conservarea și menținerea patrimoniului cultural și istoric din cele mai periferice zone ale regiunii. În plus, aceste acțiuni sporesc cooperarea dintre municipalitățile învecinate și promovează cele mai potrivite condiții pentru a le transforma în spații atractive și pentru a stabili activități generatoare de locuri de muncă.

Ministerul Președinției, Justiției și Administrației Locale, prin Direcția Generală de Reechilibrare Teritorială, a gestionat aceste beneficii în valoare de 633.581 de euro, destinate municipalităților Las Rozas de Puerto Real, Garganta de los Montes, Puebla de la Sierra , Redueña , Valdemanco, Gascones, La Hiruela, Madarcos, Canencia, Perales de Tajuña, Tielmes.

Alte localități care beneficiază de acest ajutor, din fonduri Uniunea Europeană-NextGenerationEU, sunt Horcajo de la Sierra-Aoslos, El Berrueco, Villavieja del Lozoya, Rascafría, Horcajuelo de la Sierra, Berzosa del Lozoya, Bustarviejo, Puentes Viejas, Alameda del Valle, Gargantilla del Lozoya și Pinilla de Buitrago, Piñuecar-Gandullas, Pinilla del Valle, Prádena del Rincón și La Serna del Monte.

La rândul său, Executivul regional a reușit să crească populația celor mai mici orașe ale sale cu 12% datorită Planului de Reechilibrare Teritorială și Luptă împotriva Depopulării. Această inițiativă, dotată cu 4.500.000 de euro, include 100 de acțiuni, precum construirea de noi locuințe sau implementarea telemedicinei în centrele de sănătate. Strategia de revitalizare este un instrument necesar pentru a garanta drepturi și șanse egale pentru toți oamenii care locuiesc în municipiile din regiune.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă ajutor pentru 25 de municipalități cu mai puțin de 5.000 de locuitori pentru a aduce îmbunătățiri spațiilor verzi.