#Madrid –

Consiliul Guvernatorilor Comunității Madrid a aprobat, în ședința de astăzi, o investiție de 7,2 milioane de euro pentru a continua avansarea în consolidarea și stabilizarea unui teren de 5.000 de metri pătrați afectat de lucrările la Linia 7B de Metrou. Terenul este situat în vechiul complex de dotări El Pilar din municipiul San Fernando de Henares.

Obiectivul acestor lucrări, care vor dura 9 luni, după cum a detaliat Ministerul Locuinței, Transporturilor și Infrastructurii, este să întreprindă condiționarea acestuia pentru uz public. Acțiunile care vor fi efectuate includ și inspecția și curățarea colectoarelor, precum și auscultarea tunelului suburban și a suprafeței acestuia, în împrejurimile străzilor La Presa, Virgen del Templo, Fuente del Trébol, Nazario Calonge. , Rafael Alberti, pe lângă complexul de dotări El Pilar, printr-un sistem de citire automată care va permite cunoașterea în timp real a oricărui posibil incident în această zonă.

De la începutul acestei legislaturi, guvernul regional a avut mai multe întâlniri cu primarul din San Fernando de Henares și cu cele două asociații de cartier afectate de Linia de metrou 7B și, în diferite Consilii de Guvern desfășurate în această lună, a aprobat o investiție de aproape 2 milioane de euro pentru a prelungi, pe șase luni, plata cheltuielilor derivate din relocarea a 42 de familii afectate, ale căror locuințe sunt situate pe străzile Rafael Alberti 7; Pablo Olavide, 1,3,5,7,9 și 11 și Ventura Argumosa 20 A, B, C, D, E, F și G.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă 7,2 milioane pentru consolidarea și stabilizarea terenurilor afectate de linia de metrou 7B