#Madrid –

Consiliul Guvernatorilor Comunității Madrid a aprobat, în ședința sa de astăzi, o majorare de 2,2 milioane de euro pentru ajutorul social perceput cu 0,7% din Impozitul pe Venitul Personal și Impozitul Societăților provenind dintr-o majorare a colectării în acest an.

Suma totală a cererii pentru aceste subvenții pentru 2023 este de 48,5 milioane, dintre care 12,6 milioane provin din bugetele generale ale Comunității Madrid; 30,9 milioane din 0,7% din impozitul pe venitul personal și impozitul pe profit din acest an; și 5 din Planul corespondenților de stat.

În iulie anul trecut, guvernul regional a anticipat apelarea la aceste ajutoare pentru a facilita continuitatea activității acestor entități și pentru ca acestea să le poată primi la timp în acest an, în condițiile în care Executivul central nu a procedat atunci la repartizarea definitivă a sumelor. intre comunitatile autonome.

Cu această măsură, Comunitatea Madrid a mers înainte și a ușurat continuarea sau lansarea proiectelor de interes social dezvoltate de peste 280 de entități din sectorul al treilea.

Liniile de acțiune finanțate prin 0,7% din Impozitul pe Venitul Personal și Impozitul Societăților se concentrează pe programe pentru femei, îngrijire cuprinzătoare a persoanelor în situații vulnerabile, incluziune socială, copilărie și familie, persoane cu dizabilități, vârstnici, imigranți, promovarea acțiunii voluntare, tineri, populații din medii locative necorespunzătoare sau dependență de droguri.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă 2,2 milioane în plus pentru ajutor social de 0,7% pentru impozitul pe venitul personal și companii