#Madrid –

Comunitatea Madrid va investi 1,4 milioane de euro pentru Fiesta del Toro în 2023/24 datorită unui nou acord între guvernul regional și Fundația Toro de Lidia. Obiectivul acordului, aprobat săptămâna aceasta de Consiliul Guvernatorilor, este protecția și abilitarea luptei cu tauri, declarată în 2013 Bun de Interes Cultural.

Inițiativa are scopul de a dinamiza micile municipii din regiune cu evenimente taurine care să dezvolte și să mențină dimensiunea culturală și economică a acestei activități.

Ca noutate anul acesta concursul km.0, care se va desfășura la Palacio Vistalegre, și care va prezenta 12 torei fără picadores aparținând școlilor de tauri din Madrid și altele dintre cele mai importante din restul Spaniei. În acest caz, vor concura în trei sărbători pentru a disputa victoria finală.

Festivalul luptei din Comunitatea Madrid va cuprinde, ca și alți ani, un circuit de juninci -nouă în total în municipiile cu mai puțin de 8.000 de locuitori-; și cu celebrarea Cupei Chenel – în memoria celebrului matador de la Madrid Antonio Chenel, Antonete-formată din 18 matadori și care va ajunge în 11 orașe cu mai puțin de 20.000 de locuitori.

În sfârșit, va avea loc Turneul Manuel Vidrié, singurul pentru șase torei cu mare proiecție în acest tip de spectacol și care își vor demonstra profesionalismul în luptele călare.

Toate aceste evenimente se vor desfășura pe locurile de categoria a treia și a patra, cu excepția finalei Cupei Chenel, care va avea loc la Colmenar Viejo -categoria a doua-; în timp ce finalele luptelor fără picadores se vor desfășura întotdeauna în alte date decât sărbătorile patronale ale municipiilor care le găzduiesc.

Comunitatea Madrid are în prezent 39 de municipalități cu arena fixă ​​de tauri, 64 de ferme de vite și șase școli de tauri.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă 1,4 milioane pentru promovarea luptei cu tauri cu Fiesta del Toro