Consiliul Guvernatorilor Comunității Madrid a autorizat în ședința de astăzi să aloce 268.154.720 de euro pentru a participa, în cursul anului 2023, la plata prestațiilor economice pentru persoanele în situație de dependență.

Legea 39/2006, din 14 decembrie, pentru promovarea autonomiei personale și îngrijirea persoanelor în situație de dependență, are printre obiective realizarea unei mai bune calități a vieții și a autonomiei personale, într-un cadru de egalitate efectivă de șanse. pentru care acordă persoanelor care îndeplinesc cerințele stabilite drepturi sub formă de servicii și beneficii economice.

Având în vedere că este necesar să existe suma necesară pentru a face față plății acestor ajutoare începând cu 1 ianuarie 2023, administrația regională a aprobat această procesare anticipată, care va permite continuarea plății acelor subvenții deja recunoscute la 31 decembrie. .2022 și să le asume pe cele care pot fi acordate și gestionate pe tot parcursul anului 2023.

Ajutoarele financiare care sunt garantate prin acest acord sunt cele trei care sunt stabilite în catalogul Sistemului de îngrijire pentru autonomie și dependență, de care beneficiază în Comunitatea Madrid 67.524 de persoane care le au recunoscut în Programele lor de îngrijire individuală. Una dintre ele este pentru îngrijitorii din mediul familial și sprijinul pentru îngrijitorii neprofesioniști ai persoanelor dependente; altul, legat de serviciul pe care îl primesc în centre specializate; și, în sfârșit, asistență personală.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid alocă peste 268 de milioane de euro persoanelor aflate în situație de dependență