Consiliul Guvernatorilor Comunității Madrid a fost informat în ședința sa de săptămâna aceasta cu privire la propunerea de a atribui două contracte de servicii pentru gestionarea a două centre de îngrijire specializate persoanelor vârstnice dependente , situat în capitala Madridului și San Sebastián de los Reyes.

Suma totală se ridică la 22.551.108 euro, sumă care garantează funcționarea timp de trei ani a 180 locuri care însumează ambele resurse, proprietate a Madridului. comunitate. Oferă servicii de îngrijire rezidențială, centru de zi și locuri în apartamente supravegheate pentru persoanele dependente din 55 ani, deși în cazurile celor afectați de boala Alzheimer vârsta de acces se reduce la 55 ani.

Primul dintre aceste acorduri, evaluat la 22.418.108 euro, corespunde unui centru din cartierul Usera din Madrid care are un total de 300 piețe. Dintre acestea, 180 corespund reședinței, 40 la Centrul de zi și 40 ramanand la apartamente supravegheate. La rândul său, al doilea are o sumă de 10.551.551 euro pentru gestionarea 180 piețe (140 în reședința și 40 în îngrijirea de zi) a Moscatelares de Saint Sebastian a regilor. Ambele au fost adjudecate entității Macrosad.

Sejururile rezidențiale oferă utilizatorilor lor cazarea și asistența continuă de care au nevoie pentru a desfășura activitățile cotidiene din cauza lor personală, familială și socială. circumstanțe, în timp ce Centrul de zi este o resursă socio-reabilitativă pentru persoanele cu autonomie redusă. În ceea ce privește apartamentele protejate, acestea constituie o alternativă de conviețuire pentru ca cei cu un grad mai mare de autonomie să se poată bucura de un stil de viață similar celui pe care l-ar duce în propria locuință.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid alocă 23 milioane pentru îngrijire specializată pentru persoanele vârstnice dependente