Spania se confruntă cu un nou val de imigranți care încearcă să treacă ilegal frontiera din nordul Africii. Două grupuri de câteva sute de persoane fiecare au încercat să pătrundă cu forța în orașele spaniole din nordul Africii: Ceuta și Melilla.

350 de oameni s-au năpustit spre frontiera orașului Melilla, în zona dintre cartierul chinezesc și aeroport. Au smuls gardurile din pământ și au încercat să ajungă pe teritoriul spaniol din nordul Africii, ultima lor oprire în calea spre Europa.

Aproximativ 100 dintre ei au reușit să ajungă pe pământ spaniol, aruncând cu obiecte în agenții Gărzii Civile, care încercau să oprească mulțimea. Imigranții au fost foarte agresivi, potrivit Gărzii Civile spaniole. Mai mulți agenți au fost răniți, iar gardul a fost dărâmat în totalitate. 6 polițiști au fost spitalizați, iar un imigrant și-a rupt piciorul când încerca să sară gardul.

Un asalt similar asupra frontierei s-a produs și în Ceuta, celălalt oraș spaniol din nordul Africii. De această dată, 350 de imigranți au încercat să ajungă înot pe plaja Tarajal, dar numai 91 au reușit să scape de patrulele grănicerilor marocani.

Centrul de asistență pentru imigranți din Ceuta este acum arhiplin după ce la începutul lunii alți 80 de imigranți africani au încercat să treacă frontiera. În total 730 de imigranți sunt găzduiți acum în centrul din Ceuta, cu 200 de persoane peste capacitatea maximă.

Mulți imigranți provin din Africa Subsahariana și așteaptă zile în șir în preajma graniței ca să profite de prima ocazie pentru a ajunge în Spania. Acestea sunt însă tot mai rare din cauza controalelor, iar imigranții au început de la o vreme să recurgă la astfel de metode periculoase.

{loadposition publi-in-article}