Există o conștientizare tot mai mare a publicului respectul pentru drepturile lor Cele mai multe reclamații sunt depuse prin birourile Rețelei de Servicii de Asistență Integrală LGBTI Departamentul de Egalitate și Feminism a prezentat marți, la ședința Consiliului Executiv, Raportul privind acuzațiile și incidentele de LGBTI-fobie în Catalonia a . A făcut acest lucru în cadrul comemorării Zilei Internaționale împotriva LGBTI-fobiei și în conformitate cu Legea 11/2014, de la 22 octombrie, pentru a asigura drepturile lesbienelor , gay, bisexuali, transgender și intersexuali și pentru a eradica homofobia, bifobia și transfobia. Acest standard stabilește necesitatea datelor statistice oficiale pentru a elabora politici publice antidiscriminare în domeniul LGBTI. colectează raportul, anul 2019 au fost înregistrate în Catalonia 61 acuzații de discriminare sau violență împotriva persoanelor LGBTI. Cifra reprezintă o reducere de 23 cazuri față de anul precedent, când a fost înregistrat numărul maxim de reclamații din ultimii ani 73), dar în general se menţine la aceleaşi niveluri ca în anii precedenţi. Mai mult de jumătate dintre aceste reclamații (7%) au fost depuse (7%), procesate pe căi administrative; acestea sunt cazurile în care discriminarea experimentată este încadrată în Lege 11 / 2019 (insulte, refuzul accesului în spațiul public sau privat, refuzul tratamentului numele semnificativ al unei persoane trans etc.). Într-un procent semnificativ de% 39%, reclamațiile au fost raportate. procesate prin proceduri penale; Plângerile penale se referă la posibile infracțiuni motivate de ură (agresiuni, amenințări, prejudicii aduse proprietății personale etc.) și se îndreaptă către Mossos d’Esquadra sau Parchetul pentru Infracțiuni motivate de ură. Restul de 3,3% corespund unor acuzații de fapte care au avut loc la locul de muncă și, prin urmare, au fost procesate prin intermediul Inspectoratului de Muncă din Catalonia.

Majoritatea reclamațiilor (203) .4%) au avut loc la inițiativa victimă, tendință care a crescut în ultimii ani 61% el 2019, și 61 % el 2019). Restul de 6,7% sunt plângeri inițiate din oficiu, în cazurile în care Administrația a avut cunoștință de un presupus act discriminatoriu. În ceea ce privește motivele reclamațiilor, 2% au fost 61 de homofobie, urmărite îndeaproape prin transfobie 39, 4 %). În raport cu profilul avertizorilor, majoritatea sunt majori (83)%) și corespund grupurilor dintre bărbați gay (41), 9% ) și femei trans (32%).

În unele cazuri, plângerile care urmează procedura administrativă dau naștere unor procese de mediere, un instrument care depășește sancțiunea și care contribuie la promovarea unor profunde schimbări sociale și culturale. Medierea permite un proces de reparare pentru victimă și, de asemenea, permite infractorului să abordeze situația sau factorii care au condus la situația discriminatorie

. Procesele de mediere au crescut progresiv — nu liniar — de la 2019 , în care au fost produse pentru un , 5% din cazuri. 2019 Procentul proceselor de mediere a fost 23, 7% din cazuri gestionate. În acest sens, este necesar să se parieze în continuare pe procesele de mediere ca mecanism de soluționare a reclamațiilor. Dacă vrem cu adevărat să mergem spre egalitate reală și efectivă, este necesar să putem aborda în profunzime factorii care generează o anumită situație discriminatorie.

Incidentele cresc cu 28%

Spre deosebire de reclamații , care au fost reduse față de 2020, numărul de incidente a crescut cu unul 25% și au atins 167 în 2021. Incidentele sunt cazuri în care presupusa faptă discriminatorie nu corespunde niciunei cifre specificate în Lege 22 / 203, sau în cazul în care persoana afectată nu dorește să proceseze o plângere, dar ceea ce vrea este să împiedice situația pe care a trăit-o să se repete. Majoritatea incidentelor înregistrate s-au petrecut în domeniul sănătății 32%) și în învățământ 32%). Ar trebui să se evalueze creșterea datelor despre incident. Este un fapt pozitiv, deoarece arată că există o conștientizare tot mai mare a cetățenilor cu privire la drepturile lor, și de aceea oamenii merg la Administrație atunci când consideră că au fost încălcate.

Doi din din trei incidente 83%) au fost depuse de bărbați și femei trans. Este de remarcat faptul că, în cazul incidentelor, profilul minorilor afectați reprezintă un procent semnificativ mai mare decât în ​​cazul reclamațiilor, și ajunge până la . , 4%. Rețeaua UPS, principala cale de intrare a reclamațiilor și incidentelor pentru fobia LGBTI Raportul prezentat marți se referă la creșterea și consolidarea rețelei de Servicii Integrale de îngrijire LGBTI în toată Catalonia. Atât în ​​cazul reclamațiilor, cât și al incidentelor, UPS-urile reprezintă principala cale de intrare. Pe măsură ce aceste servicii au fost implementate pe întreg teritoriul, ele s-au stabilit ca punct de referință pentru persoanele LGBTI. În acest sens, aproape jumătate dintre plângeri și 65% dintre incidente înregistrate pe 2021 au fost comunicate prin UPS. Sursa: Registrele Catalonia 55 acuzații de fobie LGBTI în timpul 2020, mai ales pentru homofobie și transfobie