De mai puţin de trei luni, românii din Castellon au o echipă de fotbal nouă, „Luceafărul”. Înfiinţată în august 2010, echipa s-a format la iniţiativa preotului paroh din Castellon, Nicolae Ioniţă.

Am pornit cu gândul că tinerii, care sunt iubitori de sport, au nevoie să-şi evidenţieze talentul şi dinamismul într-un mod organizat şi, mai ales, să înţeleagă că din Biserică facem parte cu toţii, indiferent de vârstă, iar aceasta este ca o pasăre ce-şi ţine puii sub aripi şi îi ocroteşte. Cum fotbalul îi atrage pe toţi, m-am gândit că această echipă îi va apropia pe tineri de Biserică. Am vorbit cu tinerii enoriaşi în particular, i-am întrebat ce fac în timpul liber, am sondat puţin terenul, i-am întrebat şi ce părere au ei, dacă nu ar vrea să facem o echipă a noastră”, ne spune preotul Nicolae Ioniţă.

Din echipă fac parte 25 de persoane cu vârste cuprinse între 17 şi 30 de ani, coordonatorul de joc fiind antrenorul Florin Niţescu. Antrenamentele echipei se desfăşoară pe mai multe terenuri, iar echipamentul şi mingiile au fost achiziţionate prin bunăvoinţa Bisericii. În prezent, echipa este înscrisă într-un campionatul local, în „Liga Laboral”, care a început în luna octombrie, aflându-se în acest moment pe locul 8. Persoanele care vor să facă parte din echipă sunt aşteptate la Biserica Ortodoxă Română din strada Benicarlo, 22, Castellon de la Plana.