Consiliul Guvernatorilor Comunității Madrid a fost informat, în ședința sa din această săptămână, cu privire la propunerea de atribuire a Canal de Isabel II pentru lucrările de extindere a rețelei dumneavoastră de telecomunicații . Procedura va fi acordată pentru o sumă totală de 12.107.200,50 euro -exclus TVA- si cu termen de executie de cinci ani.

Obiectivul proiectului este plasarea de bandă largă prin fibră optică în 111 depozite din zona de nord a Comunității Madrid. Această inițiativă va face posibilă furnizarea de servicii de control de la distanță pentru aceste facilități în timp real, îmbunătățirea și garantarea protecției acestora și, în plus, avansarea în transformarea tehnologică și digitalizarea companiei datorită utilizării rețelei proprii de telecomunicații.

Astfel, lucrările vor presupune așezarea 277 kilometri de fibră optică, de 99 conexiuni electrice, precum si conditionarea si instalarea cabine de telecomunicatii. Această măsură va aplica sisteme de supraveghere și control în timp real depozitelor de reglementare din partea de nord a regiunii. Ulterior, această rețea va fi extinsă și pentru a acoperi restul depozitelor reglementare.

În prezent, fibra optică folosită de Canal pentru telecomunicații ajunge la 1.110 kilometri, care, în plus, sunt completați cu mai mult de 150 legătură radio și cu rețele publice de telecomunicații. Această implementare face posibilă conectarea instalațiilor ciclului apei pe care le operează la sistemul său de control de la distanță, inclusiv baraje, stații de tratare a apei, conducte mari, stații de pompare, stații de epurare…

Canal de Isabel II a fost o companie pionieră în dezvoltarea sistemelor de control de la distanță pentru gestionarea întregului ciclu al apei. Dispune in prezent de un sistem complet de telecomanda care permite cunoasterea in momentul de fata a situatiei hidraulice a infrastructurilor de alimentare si salubrizare, a starii de calitate a apelor, a captărilor subterane si a altor parametri. În total, compania administrează mai mult de 200. date în timp real, monitorizați mai mult de 2. 000 stații la distanță din Centrul de control și gestionați aproape de 30. instrumente de masura.

Sursa: Comunitatea de Madrid – Canal de Isabel II va aloca 19,1 milion pentru a-și extinde rețeaua de telecomunicații