Agenții Gărzii Civile din Cuenca (Spania) au arestat trei români acuzați de înșelarea unei bătrâne de 93 de ani, de naționalitate spaniolă.

Ancheta a început în martie, când Garda Civilă a fost alertată asupra situației unei femei de 93 de ani din orașul Taracón care pierduse toate proprietățile într-un mod rapid și ciudat.

Anchetatorii bănuiau că o familie de români, mam, tată și fiică, de 50, 48 și respectiv 30 de ani, ar fi jefuit-o pe bătrână reușind să-i vândă toate proprietățile.

Românii locuiau în aceeași casă cu femeia, aflată în proprietatea acesteia și la un moment dat au reușit să obțină de la bătrână să-l treacă în testament pe bărbat drept moștenitor.

După câteva luni, românul a obținut de la femeie și o împuternicire prin care putea să administreze toată proprietatea acesteia.

Garda Civilă a descoperit că la scurt timp după aceea, victima și-a vândut toate terenurile în schimbul sumei de 289.000 de euro. Imediat banii au dispărut din contul femeii, în urma unor transferuri ordonate de român care era autorizat pe același cont.

Bătrâna a vândut și patru locuințe pe care le deținea, inclusiv pe cea în care locuia. Cumpărătorii au fost chiar românii. S-au înțeles pentru prețul de 200.000 de euro și a fost plătită doar suma de 80 de mii, care provenea de altfel tot din contul femeii.

Ancheta poliției din Tarancón a fost finalizată prin arestarea familiei, acuzată de o înșelăciune în valoare de 489.000 de euro. Pe deasupra, Garda Civilă a pus sechestru pe două locuințe și trei autoturisme.