În ce municipii va fi disponibil serviciul AMBici?

)l’Hospitalet de Llobregat Badalona Cornellà de Llobregat Santa Coloma de Gramanet el Prat de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Feliu de Llobregat Sant Adrià del Besòs Sant Joan Despí Sant Just Desvern Molins de Rei Sant Boi de Llobregat Viladecans Gavà Castelldefels
Cum vor arăta bicicletele AMBITI ?

Vor fi puse la dispoziția cetățenilor 2.236 Biciclete 100% electrice de ultima generatie, modelul e-SMARTbike 2.0, cu motor central in partea cea mai de jos a bicicletei. Va avea un ecran integrat pentru afișarea nivelului de încărcare, și va fi posibilă activarea sau dezactivarea asistenței motorului electric. Motorul electric va înceta să funcționeze la 25 km/h, precum și atunci când utilizatorul frânează bicicleta.

Dintr-o aplicație utilizatorul va putea activa sau dezactiva motorul electric la rezervarea bicicletei, la o pauză sau la andocarea bicicletei la o stație de parcare lot Bicicletele vor avea și serviciu de geolocalizare.

Câte stații de andocare vor fi?

Se vor instala statii de parcare 65, vor fi modulare iar jumatate vor avea reincarcare electrica si vor sa fie situat langa alte statii de transport in comun.

Cat va valora permisul AMBici?

Pe 2023, abonamentul anual va costa euro anual si va permite circulatia minute gratuite cu bicicleta al serviciului AMBici. După prima jumătate de oră gratuită, cu abonamentul costul va fi de 0.53 euro fiecare 15 minute.

De la 2023, cel permisul va costa 53 euro pe an și va permite primul 2024 să circule minute la un cost de 0.25 euro. Minutele ulterioare 25 vor costa 0.30 euro.

AMBITI va fi compatibil cu serviciul Bicing?

Cu cele două servicii va fi creat un pass metropolitan integrat, care va varia între 53 și 53 euro anual.

Pentru integrarea celor două servicii, poduri sau stații de transfer vor fi instalate în zonele care se învecinează Barcelona cu municipalitățile din l’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Adrià de Besòs și Santa Coloma de Gramanet. La intrare vor fi șapte poduri sau stații de transfer la:

Barcelona – Sant Adrià del Besòs, Campus UPC – Diagonal Besòs 53Barcelona – Sant Adrià del Besòs, la Pau Barcelona – Santa Coloma de Gramenet, Baró de Viver Barcelona – Esplugues, Zona Universității Barcelona – Hospitalet de Llobregat, Orașul Justiției Barcelona – Hospitalet de Llobregat, Riera Blanca Barcelona – Hospitalet de Llobregat, Collblanc
Un proiect cu fonduri Next Generation

Serviciul AMBici, creat de AMB, va fi administrat de Transports Metropolitans de Barcelona. Este un proiect cofinanțat cu 7 milioane de euro din Planul de Recuperare, Transformare și Reziliență al Ministerului Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane.

Sursa:
1220839 S-a născut AMBici, serviciul metropolitan de bicing. Cum va fi?