De ieri, 17 ianuarie, la ora 13.00, până astăzi, 18 ianuarie, la ora 11.00, Pompierii din Barcelona au 113 servicii legate de episodul vântului.

cel recomandări în episoadele de vânt sunt următoarele:

Acasă

Nu urcați în locuri înalte expuse vântului, cum ar fi acoperișuri, schele sau altele asemenea. Scoateți vasele și obiectele de pe ferestre și balcoane care poate cădea pe stradă. Verificați antenele sau aparatele de aer condiționat situat în afara locuinței. Închideți și asigurați ușile și ferestrele. Coborâți jaluzelele și aduna copertinele. Pe stradă

Este convenabil ca tu stai departe de pervazi, pereti si copaci care poate fi detașat. Conduceți cu atenție în jurul clădirilor în construcție. Exagerați-le precauții dacă faceți activități în aer liber. Atenție la vehiculele parcate pe stradă. Vântul poate doborî motociclete sau alte elemente de mobilier stradal. Încearcă să stai departe de coastă. Vânturile puternice sunt adesea însoțite de maree și umflături. Veți găsi toate recomandari de siguranta pe site-ul Departamentului de Pompieri din Barcelona.

sursă:
A activat alerta pentru vânt și condiții nefavorabile ale mării