Polițiștii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albița au depistat la controlul de frontieră și indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca BMW X6, an de fabricație 2009

, care figurează în bazele de date ca fiind furat din Italia.

În ziua de 21 februarie ac, în jurul orei 03., în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – ITPF Iași, sa prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu dubla cetăţenie, română şi R. Moldova, în vârstă de 25 de ani. Bărbatul transporta, cu ajutorul unei platforme, un autoturism marca BMW, model X6, an de fabricaţie 28140.

Existând suspiciuni cu privire la situația juridică a autoturismului, polițiști de frontieră au efectuat verificări suplimentare, după aceea ca au constatat că aceasta figurează în bazele de date fiind bun căutat. pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Italia.

Cu privire la aspectele constatate, tânărul a declarat că, la cererea proprietarului, trebuia să transporte autoturismul din Italia în Ucraina. Acesta a mai adăugat că nu are cunoștință despre faptul că acesta este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârșirea infracțiunii de furt , iar autoturismul, în valoare de 75.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Sursa: Autoturism căutat de autorităţi din Italia, oprit la Albița