La evenimente se alătură profesioniști din diferite centre de sănătate

Profesioniștii Direcției de Asistență Primară au sărbătorit Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței Împotriva Femeilor cu diverse inițiative. Printre alte activități desfășurate, Departamentul de Asistență Centru a susținut o conferință specifică la Spitalul Universitar Santa Cristina pentru a aborda problema din diverse perspective. În cadrul ședinței s-a abordat rolul femeii de-a lungul istoriei, îngrijirea acordată într-o clinică de ginecologie unei femei care a suferit mutilări genitale feminine, asistența în cazurile de supunere chimică, importanța prevenirii violenței de gen în populația țigănească și figura. a mediatorului, printre alte aspecte. În plus, au fost făcute cunoscute diferite experiențe desfășurate de profesioniștii din centrele de sănătate pentru a sensibiliza populația cu privire la această problemă.

La Conferința despre Centrul de Asistență au participat diverși profesioniști: asistenta Ana Herrero Baeza, medicul ginecolog M.ª Carmen Gutiérrez Vélez, TCAE, Ana M.ª del Prado Carmona, asistenta socială Sandra Ursa Bartolomé, Pilar Losada, mediator pt. Populația romă, precum și directorul de îngrijiri medicale, Sonia López Palacios, printre alți participanți.

Direcția de Asistență Nord-Vest a Direcției de Asistență Primară a desfășurat în noiembrie Ziua de conștientizare împotriva violenței împotriva femeilor în Espacio Mira de Pozuelo de Alarcón, la care au participat profesioniști din domeniul sănătății și non-sănătății din diferite direcții de îngrijire, întâlnire care a fost inaugurată și încheiată de directorul de îngrijiri medicale Marisol Ochandorena. În cadrul sesiunii a fost prezentată lucrarea Sănătatea mintală la adolescenți. Protocolul de prezentare a substanțelor chimice, în sarcina medicului de familie Alicia Díaz Revilla. La rândul său, Abel García Gasco, tot medic de familie, a prezentat un studiu despre sănătatea mintală la adolescenți în contextul temei conferinței, iar asistenta socială Pilar Mateos a explicat experiența sa într-o activitate de promovare a sănătății tinerilor desfășurată într-un institut.

Pe de altă parte, șapte centre de sănătate de pe lângă Direcția de Asistență a Asistenței Primare de Est au organizat intervenții comunitare pentru a sensibiliza populația: Centrul de Sănătate Silvano, Juncal, Fronteras, Estrecho de Korea, Gandhi, Canillejas și Centrul de Sănătate Meco și localul său. clinici. Prin aceste intervenții, centrele și-au dorit să facă publice resursele de care dispune populația în general și femeile afectate în special, evidențiază importanța responsabilității colective în prevenirea violenței de gen și arată că este vorba despre o problemă care afectează sănătatea persoanele care suferă de ea.

În cazul Centrului de Sănătate El Restón, din Valdemoro, al Direcției de Asistență Sud, asistentele au sărbătorit Ziua Internațională instalând un copac multicolor colaborativ, ca alegorie vizuală. Cu acest element, profesioniștii și-au dorit să simbolizeze creșterea oamenilor în lupta împotriva violenței de gen și, în același timp, să genereze o revendicare de informare despre activitățile și punctele de sprijin pentru femeile aflate în această situație.

Sursa: Comunitatea Madrid – Asistența primară sărbătorește Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor cu activități și zile de conștientizare