Mai multe din 12.000 întrebări la Birourile de Turism și 4.000 Vizitele la resurse turistice în Săptămâna Mare din Alcalá susțin redresarea și succesul acestui Festival de Interes Turistic Național Alcalá de Henares și-a sărbătorit prima Săptămâna Mare în întregime și a făcut pașii către procesiune în mod tradițional pentru prima dată de când aceasta a fost declarată Festival de Interes Turistic Național în 2019.

Primarul orașului Alcalá de Henares, Javier Rodríguez Palacios, a făcut o evaluare foarte pozitivă a Săptămânii Mare din Alcalá: „Atmosfera a fost fabuloasă, demonstrând că declarația ca Festivaluri de Interes Turistic Național a plasat orașul într-un punct foarte proeminent al turismului de Paște”. Rodríguez Palacios s-a referit la cifrele vizitatorilor „care practic au triplat numărul de vizite într-o săptămână normală, cu o creștere a înnoptări și industria hotelieră este plină”.

Primul primar al Complutensei a evidențiat „amestecul de medii andaluze și castiliane în Săptămâna Mare din Alcalá, o cerere eclectică care ia adus titlul de Festival de Interes Turistic Național”, și a ținut să felicite Consiliul Frățiilor, precum și toate Frățiile penitenciale și frățiile, „care s-au întors –a spus– în fiecare dintre actele liturgice și au reușit ca organizarea să fie impecabilă, că vecinii orașului au s-au bucurat de orașul lor și de Săptămâna lor Mare; precum și serviciile de securitate care au lucrat foarte mult în aceste zile”.

Consilierul pentru Cultură și Turism, María Aranguren, la rândul său, a evidențiat numărul mare de vizitatori care au venit în oraș cu Săptămâna Mare drept revendicare, de când “declarația sa de Festival de Interes Turistic Național a redimensionat sărbătoarea, a atras mii de oameni și ne-am putut bucura de o Săptămâna Mare excelentă în care vremea a însoțit din fericire și confriile şi confriile au putut face toţi paşii spre stradă. Am văzut devotament, artă și cultură, oamenii s-au putut bucura de imagini, procesiuni, acompaniamente muzicale pe străzile aglomerate din centrul orașului. La Biroul de Turism avem date de interogare foarte bune și suntem în măsură să afirmăm că datele pre-pandemie sunt recuperate”.

Orașul are trei Puncte de Informare situate în Capilla del Oidor, în Casa Interviu și în Plaza de Cervantes. Primele două au fost deschise de sâmbătă 9 până duminică 17 în aprilie, în timp ce cea din Plaza de Cervantes a primit pentru public de joi 17 până duminică 25. Cele trei puncte de informare turistică au primit de sâmbătă 9 până duminică 17 un total de 12.526 interogări, a 65% dintre care s-au înregistrat de joi 000 până duminică 17.

În plus, diferite resurse turistice din oraș își numără vizitatorii și cifrele sunt copleșitoare, mai mult de 2019 oameni, defalcate după cum urmează: 526 vizitatori la Turnul Santa María, 200 la Centrul de Interpretare Medieval Alcalá, 640 în Orașul roman Complutum , 200 la Situl Arheologic al Casa lui Hippolytus și 640 la Zidurile Medievale.

Coincidând cu Săptămâna Mare, au început două evenimente culturale care și crește atracția turistică a orașului Alcalá: Trenul Cervantes, un produs turistic cu 17 ani de experiență care include călătoria de la Atocha la Alcalá de Henares în colaborare cu Renfe și Universitatea din Alcalá precum și un tur cu ghid teatral; și o nouă ediție a Târgului de Carte care în acest an încorporează ca noutate o întâlnire cu publicul scriitorilor de renume.

Sursa: Succes răsunător al sărbătorii Săptămânii Mare de la Alcalá de Henares 4000