Agenții din cadrul Poliției Locale Alcalá de Henares vor efectua, începând cu weekendul viitor, un dispozitiv special pe perioada verii de control al zonelor publice de recreere considerat sensibil noaptea (ZESEN).

Este de obicei ca, în lunile centrale ale an, mai ales odată cu creșterea temperaturilor, cetățenii folosesc într-o măsură mai mare spațiul public, întâlnindu-se în parcuri și străzi. Acest lucru determină, de obicei, o creștere a problemelor de conviețuire și chemări la Poliția Locală pentru a rezolva aceste probleme.

Al doilea viceprimar și consilier pentru Securitatea Cetățeană, Alberto Blázquez, a declarat că „ am înființat acest dispozitiv special pentru a garanta conviețuirea și distracția în toate spațiile publice în lunile de vară”. „Vreau să mulțumesc încă o dată întregului personal al Poliției Locale Alcalá de Henares pentru dăruirea şi efortul lor zilnic. Suntem foarte mândri de agenți și foarte recunoscători pentru munca pe care o fac”, a declarat Blázquez.

Poliția Locală a stabilit zonele de agrement considerate sensibile la noaptea, din cauza incidentelor din locurile menționate. Zilnic, șefii de tura de noapte vor atribui un dispozitiv de poliție camuflat cu agenți care vor efectua o patrulă discretă de poliție.

Principalele sale funcții vor fi îndreptate spre evitarea practicilor de vandalism și incivilitatea care s-ar putea desfășura pe spațiile publice și care afectează conviețuirea cetățenească, depistarea săvârșirii de infracțiuni și infracțiuni administrative în locurile menționate. Pentru aceasta vor avea sprijinul CECOM 092, atât în ​​domeniul operațional, cât și în cel tehnic. Odată constatată o infracțiune penală și/sau administrativă, acesta va acționa în mod corespunzător în conformitate cu prevederile legilor, ordonanțelor și reglementărilor aplicabile. ) Sursa: Poliția Locală instalează în zonele publice un dispozitiv special camuflat pentru divertisment nocturn