În această dimineață, mesele Teatrului Salón Cervantes au găzduit prezentarea unui nou sezon de teatru care va dura până în luna mai.

La eveniment au participat câțiva dintre cei care vor fi protagoniști precum Carlitos Chacal, directorul Alcalá Big Band, Voices for a Big Band, Silvia Marsó, voce și armonică și voce BLUES & ROOTS, David Sanz și Francisco Peña, regizor și profesor de actor al filmului „Șase personaje în căutarea lui Cervantes”, Alejandro Arestegui, regizorul „El bar prodigioso”, César Gallego, chitară și voce din „Contrabandă, noaptea de tutun și rom”, Susana Gómez și Diego Jiménez, pian și chello în „Duoul de violoncel cu pian”, Carlos Ocaña, dirijorul orchestrei MDC, Daniel Acebes, producătorul SHE, Eduardo Galán și Carla Nyman, autorul și regizorul „La profesora”, Beatriz Jimeno, actrița „Harpías” de la Taller Teatrul de Marujsap, José Bornás, regizorul „Lorca, Vicenta”, Ricardo Joven, actorul „La lluvia amarilla” și Vicente Ariño, directorul Fundației Orquesta Ciudad de Alcalá.

Aranguren a anunțat că acest nou sezon va fi „multidisciplinar”, întrucât va aduce „un total de 49 de propuneri pentru toate publicurile: teatru, muzică, cinema, dans și programare pentru familie”. Multe vor fi numele scenei naționale și locale care își vor oferi propunerile, „ca fapt curios – a subliniat primarul – „ne vom putea bucura de 3 actori care l-au reprezentat pe Don Juan la Alcalá: Ginés García Millán, Marcial. Álvarez și Fran Perea.

El a mai anunțat că Teatro Salón Cervantes este deja atașat Bonusului Cultural pentru Tineret, „deci Crăciunul acesta este o ocazie grozavă de a da teatru în orașul nostru, de a dărui cultură”.

„Vom avea premiera mondială: „La profesora”, de Eduardo Galán, o comedie dramatică interpretată de Isabel Ordaz și Marcial Álvarez; și vor fi unele dintre cele mai remarcabile entități culturale locale: Big Band of Alcalá, Teatro del Finikito, Contrabandeando, orchestra MDC, Marujasp, Fundación Orquesta Ciudad de Alcalá sau Baletul Albéniz”, a subliniat el.

Aranguren a ținut să sublinieze că în ultimele luni Teatrul a suferit lucrări de îmbunătățire în valoare de aproape 270.000 de euro”.ceea ce va avea ca rezultat, fără îndoială, optimizarea calității spectacolelor, s-a achiziționat o nouă masă de sunet, s-a schimbat iluminatul la LED pentru a crește durabilitatea, s-a reînnoit sistemul de aer condiționat, podeaua scenei, fațada, sala. , au fost vopsite coridoarele și cutiile, s-au achiziționat microfoane, monitoare și un sistem cu buclă de inducție pentru persoanele cu dizabilități de auz”.

49 de spectacole din ianuarie până în mai

Sezonul va începe pe 13 ianuarie cu o propunere inedită, o „Întâlnire de conferință”, produsă de Academia de Arte Spectacolului din Spania, Sagas „LIVING MEMORY” pe scenă: O moștenire vitală și artistică unică, cu Cayetana Guillén Cuervo și Gemma Cuervo în rolurile principale. , activitate creată pentru a clarifica rolul important jucat în viața teatrală spaniolă de saga de interpret, cu mărturii de un enorm interes uman și artistic. Acestea sunt sesiuni deschise publicului pentru a aduce moștenirea artistică a acestor familii mai aproape de spectatorii lor. Intrarea va fi liberă până la capacitatea maximă

Vineri, 20 ianuarie, teatrul va sosi de mâna Okapi Producciones cu „Equus”, punerea în scenă a celebrei lucrări a lui Peter Shaffer, cu doi actori renumiți: Roberto Álvarez (cunoscut pentru seriale precum Ana and the 7, Serve and Protect, și care a lucrat în 34 de filme, 20 de seriale și 24 de piese) și Álex Villazán ( Cel mai bun actor nou de la Uniunea Actorilor și Actrițelor pentru rolul său în Incidentul curios al câinelui la miezul nopțiiși cunoscut și pentru munca sa în producții precum Charon, Skam sau While the war lasts).

Sâmbătă, 28 ianuarie, plus teatru, de mâna Lantiei Ecénica vine „El Peligro de las Buenas Compañías”, interpretată de actori și actrițe de primă clasă: Carmen Conesa (a participat la peste 30 de piese și a fost recunoscută). cu un premiu pentru cea mai bună actriță de televiziune și cea mai bună interpretare revelație); Fernando Cayo (cunoscut de mulți pentru serialul La Casa de Papel, cu peste 30 de ani de activitate ca actor); Oriol Tarrasón (cunoscut pentru serialul Los misterios de Laura) și Miriam Montilla (a participat la seriale precum Hospital Central sau Cuéntame cómo pasó și în filme precum Familia sau La Caja 507).

Duminică, 29 ianuarie, va veni rândul muzicii, care vine în mod surprinzător din mâna Silviei Marsó care își face debutul muzical în concert cu del Toro Blues Band și prezintă: Silvia Marsó Blues & Roots.

Februarie, martie, aprilie și mai vor fi luni intense, pline de propuneri, care pot fi consultate pe www.culturalcala.es, și chiar achiziționarea de bilete.

Sursa: Noul sezon începe la Teatro Salón Cervantes cu nume mari de pe scena națională precum Gema Cuervo, Cayetana Guillé…