#AlcaladeHenares – Astăzi a fost deschisă publicului o nouă expoziție la Spitalul Vechi din Santa María La Rica. Aceasta este „Muzica noastră este patrimoniu”, o expoziție fotografică care include unele dintre cele mai bune fotografii ale evenimentelor organizate de asociația Alcalá es Música de la crearea sa în 2015.

Organizată în colaborare cu Asociația Culturală Alcalá es Música, această expoziție este alcătuită din peste 50 de fotografii și postere de la diferite ediții ale festivalului Alcalá Suena și din alte evenimente precum Un plan bun pentru târguri, Ritm în Corral sau Alcalá este Negru.

Consilierul pentru Cultură, María Aranguren, a asistat la deschidere și a declarat că creația muzicienilor locali care au participat la aceste festivaluri „face și ea parte din patrimoniu și există și loc pentru unii dintre artiștii și formațiile naționale și internaționale care, prin Aceste inițiative și-au adus muzica în oraș, pentru a-i oferi acestuia și muzicienilor săi o mai mare vizibilitate.”

Aranguren a subliniat, de asemenea, importanța fotografiei, care „a avut întotdeauna greutate în producțiile Alcalá es Música, căutând să o facă parte din propunerea sa de valoare. În acest sens, această expoziție este și un mic omagiu adus echipei de fotografie a asociației, implicării lor de-a lungul anilor, carierei lor pentru a se asigura că toate trupele și toți membrii lor au fotografiile lor datorită muncii lor altruiste. . Acest efort este ceea ce face posibil ca toate trupele care participă la diferitele evenimente să ducă acasă o amintire tangibilă a timpului petrecut la Alcalá”.

Consilierul a explicat că producția grafică a acestor ani este extinsă și nu a putut fi adunată toată în această expoziție. Din acest motiv, pentru a arăta traseul în acest timp și, într-un fel, pentru a găzdui majoritatea propunerilor muzicale care au făcut parte din diferitele evenimente și ediții, am dorit să însoțim fotografiile cu afișele tuturor edițiilor Alcalá. Suena până în prezent și cu o mică selecție de alte evenimente.

„Muzica noastră este patrimoniul” poate fi vizitată gratuit până pe 2 iulie 2023 în sala La Capilla a Spitalului Vechi din Santa María la Rica, de marți până sâmbătă de la 11:00 la 14:00 și de la 5:00. p.m. :00 a.m. – 8:00 p.m., din 15 iunie de la 18:00 la 21:00, duminica de la 11:00 la 14:00 iar luni va ramane inchis.

Sursa: Noua expozitie in omagiu Muzicii in Alcalá de Henares