#AlcaladeHenares – În fața unei Plaza de Cervantes aglomerată, scriitoarea complutense Olalla García a rostit în această seară proclamația care, oficial, a marcat începutul Târgurilor Alcalá 2023. Primaria orașului Complutense, Judith Piquet, consilierul pentru Sărbători și Tradiții Populare , Antonio Saldaña, precum și restul consilierilor corporației l-au însoțit în balcoanele Primăriei din Alcalá.

Olalla García, o proclamație foarte literară

Peñasle orașului au umplut începutul Ferias s-au îmbrăcat în camisole și au aclamat-o pe strigătoarea orașului care a evidențiat în discursul ei ceea ce Înseamnă mult pentru ea.”acest oraș minunat și vecinii care locuiesc în el” și a făcut-o printr-o poveste care și-a spus propria experiență.

Primaria a intervenit pentru a-i mulțumi Olallai García „pentru proclamația pe care ne-a făcut-o pentru a inaugura Târgurile” și a urat tuturor locuitorilor din Alcalá un Târg fericit, în care „între noi toți vom demonstra încă o dată că trăim în un oras deschis, generos si distractiv. „Să ne bucurăm din plin de aceste festivități. Mereu cu cap și, mai ales, cu multă inimă”, a închis primara înainte de a lansa lovitura.

Nu au lipsit strigătele de ¡Viva las Peñas!, Târgurile! și Trăiască Alcala! și bineînțeles nici tonul de Alcalá, care, la finalul proclamației, și după chupinazo, a interpretat imnul Orașului printre bucuria miilor de oameni din Alcalá prezenți în Plaza de Cervantes.

Primele acte ale Fai fost

Înainte de proclamare, a avut loc tradiționala ofrandă florală către Cristo de las Peñas în Imagine strada. În continuare, Sala de Plenuri a Primăriei a găzduit prezentarea Doamnelor de Târguricare reprezintă Casele Regionale ale orașului, act la care au ajuns diferite autorități.

Ulterior, cluburile festive au ocupat centrul scenei prin plasarea lor acestiti dau în balconul Primăriei, unde va rămâne până duminica viitoare, 3 septembrie, când va fi scos la finalul paradei plutilor.

Muzica, protagonistă din prima zi de Târguri

Activitățile au început la sfârșitul proclamației cu concertul gratuit, chiar în Plaza de Cervantes, susținut de Nacha Pop. Între timp, Teatro Salón Cervantes a găzduit două sesiuni ale spectacolului „El Poguafiestas”, cu Josema Yuste în rol principal.

Sursa: Mii de oameni participă la startul Târgurilor Alcalá de Henares 2023