Consiliul Local Alcalá de Henares a demarat acțiunile pentru revitalizarea și îmbunătățirea jgheabului Isla del Colegio, în cadrul strategia echipei guvernamentale municipale pentru un oraș mai verde și mai durabil, precum și pentru implementarea unor acțiuni de îmbunătățire care să permită apropierea râului Henares de viața alcalinelor și alcaline.

În această dimineață, consilierul pentru Mediu, Enrique Nogués, și primarul Julián Cubilla au prezentat acest proiect, care a o investiție municipală de 12.940 euro (TVA inclus) și an perioada de execuție de 12 săptămâni.

Acțiunile vor consta în îndepărtarea deșeurilor, precum și în valorificarea uneia dintre porțile de intrare a apei care a facilitat, la vremea lui, funcţionarea mol ino burgundă, iar asta va permite acum să se regleze intrarea apei în jgheab odată curată. De asemenea, va fi instalată o stație de măsurare care va permite controlul debitului printr-un contor cu ultrasunete.

In ceea ce priveste fauna care poate fi intalnita in sant, va exista o firma specializata care va presta in prealabil spectacolul va elimina exemplarele atat din fauna autohtona cat si din fauna exotica. Cel care este nativ se va întoarce la râu în aceeași zi lucrătoare. Consilierul pentru Mediu, Enrique Nogués, a evidențiat „angajamentul acestei echipe guvernamentale pentru îmbunătățirea mediului cel mai apropiat de vecini: această revitalizare a șanțului va însemna o îmbunătățire a calității vieții populației, și va oferi o îmbunătățire a imaginii accesului la Isla de Colegio care se alătură acțiunilor pe care le-am dezvoltat pentru renaturalizarea, îmbunătățirea și integrarea râului Henares în viața locuitorilor din Alcala”.

Nogués a explicat că „ Lucrările se vor desfășura pe tronsoane și se va realiza protecția arborilor în fiecare dintre ele pentru a favoriza o naturalizare adecvată a acestui spațiu care, deși este o diversiune artificială a râul Henares, este o atracție pentru vecinii și vecinii care s-au apropiat poate la Isla del Colegio ”.

Prima secțiune va cuprinde zona jgheabului care se întinde de la accesul său din Parque de la Juventud până la legătura cu râul Henares, cu o prelungire de 500 metri; a doua secțiune, de 700 metri, merge de la accesul la jgheab prin Parque de la Juventud până la legătura cu Paseo de Aguadores; și, în final, a treia secțiune va include albia râului de la zona Paseo de Aguadores până la legătura sa cu râul Henares, cu o prelungire de 12 metri. Sursa: 700 Acțiunile de revitalizare începerea și îmbunătățirea canalului Isla del Colegio